Hagyjam "éhezni", vagy adjak neki "édességet"?
enyém 10 hónapos korától azt eszi amit mi.
persze, mi mást eszünk mint előtte :D
pl. sokkal kevesebb fűszert használok (ennek már 4 éve és jobban érezzük az ízeket, egészségesebb is), figyeltem a tojásra-tejre.
pl. a főzeléknél mikor már jött a habarás, neki kivettem egy adagot és mikor kihűt tápszerrel húztam fel, ha híg volt akkor csak a port tettem bele :)
leveseket nagyon sokat főztem neki, azt villával összenyomkodtam, de mindent beletettem, durumtésztát is kapott akkor már.
de paprikás krumplit is evett főtt füstölt csülökkel 11 hónapos korától, azóta is az a kedvence :)
amit viszont külön csináltam neki ekkor már rég, az a tejberizs/gríz! vízzel főztem fel, és mikor kihűlt, tápszerrel felhúztam. ez azóta is a vészkaja, ha nem ízlik a vacsi akkor gyorsan összedobok neki tejbegrízt, elég tápláló még a 4 évesnek is :)
párolt zöldségeket is imádta, nem etettem hanem elé tettem és felcsipegette. igaz fél órát falatozott de tetszett neki, szívesen ette, kis husi falatokkal :)
ezeket próbáld ki. azért 11 hónaposnak már kellenek a fűszerek is, kaprot, petrezselymet minden mennyiségben használhatsz, kicsi só, bors, ha férjednek ízetlen akkor azokat utólag is bele tudja tenni :)
ja és reggelire szintén 10 hónapos korától katonákat kapott a tápszer mellé. kis kenyér falatkák májkrémmel, jó minőségű felvágottal, de kőrözöttet is kapott, a hagymát szintén lehet már, paprikából meg csak picit tettem a túróba :)
nem a fogával van a probléma, rájöttem. tegnap este simán megette a virslit sajttal, ma reggel pedig a lekváros kenyeret.
köszi a tanácsokat!
10 hónapos a kisfiam és szintén alig eszik 2 hete. Beteg is volt, hogy jön e a foga, azt nem tudom, mert nem látok semmit.
Én is azt gondolom hogy túl sok felnőtt ételt adtam neki és így most nem hajlandó megenni a babaételt.
A miénkből nem tudok neki minden nap adni mert mi elég fűszeresen eszünk, de nem is főzök minden nap mert alig van időm a kisfiúnk mellett, inkább főzök neki külön mert az hamar megvan.
Ha nem eszi meg az ebédet akkor én hagyom. Eleinte tápszert adtam helyette, persze azt megette, de ez nem állapot, nem ehet mindig tápszert.
Tegnap 1órakor volt az ebéd, kb 100ml főzeléket evett meg, a többit ott hagyta. Bemérgedtem és hagytam.... mentünk játszani.
3kor kellően éhes volt már és kapott uzsit.
Én meguntam már hogy állandóan úgy kell belekönyörögni a gyerekbe az ételt, reggel-este eszik szépen, csak az ebéd nem kell neki igazán.
Ne adj neki krémtúrót rendes étel helyett mert ezzel azt éred el hogy állandóan az édességet akarja majd a főzelék helyett.
13-as! annyira ugyanaz van nálunk, mint nálatok! mintha én írtam volna...reggel még csak csak eszik, meg este, is de napközben alig birok belekönyörögni egy kis kaját. gyümölcsöt abszolút nem fogad el, zöldséget is alig. a virsli, a lekváros bukta, kenyér megkenve valamivel az persze jöhet! de nem túl egészséges.
én sem főzök minden nap, nekem sincs sok időm a gyerkőc mellett, és ha főzök, akkor se mindig olyat, amiből ehet...
sajnos egyedül még nem tud csipegetni, hiába teszek elé akármit is, csak marékra fog, és püföli tenyérrel a falatokat.
nem adok neki édességet, 1szer vagy 2szer fordult elő, akkor is csak azért mert aggódtam hogy délután van én még csak 1-szer szopizott aznap és ennyi.
remélem hamar túl leszünk ezen az időszakon, mert kezd rémálom lenni ez az evési tortúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!