A "tejci" szó csak az én szememet/fülemet bántja? Nálunk "tejcsi" néven fut.
Figyelt kérdés
Lehet, hogy országrészfüggő? Én debreceni vagyok és tejcsit mondunk, ugyanúgy mint az uncsi, fürcsi, kajcsi, szopcsi stb.
Fejtsük meg a Nagy Titkot! :)
2009. dec. 4. 13:49
1/20 anonim válasza:
szerintem már nem tudják hova fokozni a gügyögést
3/20 anonim válasza:
Nálam eleve TEJ. De ha nagyon becézni akarnék valamit, akkor nekem is a -csi végződésre állna rá a szám, de nem áll rá. Na jó, a fürcsit szoktam néha mondani. A tejci neekm is eléggé irritáló. Ja, és pécsi vagyok.
4/20 anonim válasza:
Győrben is tej, vagy tejcsi. Az én fülemet is bántja, de gondolom ahány ház, annyi szokás!
5/20 anonim válasza:
szerintem az lenne a legjobb ha egyik sem. legyen már tej. meg baba ne babó....
6/20 anonim válasza:
az én szememet a tejci és a tejcsi is bántja. meg a szopcsi is. :))))
egyébként ez nem országrészfüggő, hanem egyénfüggő :)
7/20 anonim válasza:
Nálunk (Békés megye) is tejcsi, de a férjeméknél (Pest megye) tejci. Először azt hittem, hogy a gyereknek gügyög anyósom és rászóltam... akkor derült ki, hogy ők nem ismerik a tejcsi szót, csak azt, hogy tejci... Aztán itt is szinte mindenki tejcit ír, már én kezdtem magam hülyének érezni, hogy csak nekem tejcsi...
8/20 anonim válasza:
Nekem meg a tejcsi a fura, mindig tejci volt nálunk a becézett forma. (Somogy-Zala határa)
Egébként én is utálom.
Üdcsi, főzi, tápi, babó, szopcsi, stb...
10/20 anonim válasza:
A tápi még elmegy, azt én is szoktam, de a tejci, meg főzi és szopcsi, nekem is fura.
Jász-Nagykun-Szolnok megye:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!