Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti hogy vészeltétek át ezt az...

Ti hogy vészeltétek át ezt az egy alvás kevés, két alvás sok időszakot?

Figyelt kérdés
Kisfiam 17 hónapos, reggel fél 8- 8-kor kel, de már fél11 felé álmos. Ha lerakom, alszik 1- másfél órát, ami azt jelenti, hogy délbe kel fel, de délután már nem álmos csak 4 körül, de ha meg akkor lerakom este nem bírom ágyba rakni. Ha meg csak egyszer alszik dél- 1 körül, akkor meg már délelőtt 11-kor nem bírok vele, csak csimpaszkodik rám és nyügös, arról nem is beszélve, hogy már hatkor álmos.Ti hogy csináltátok? Egyébként elég rossz alvó éjszaka, még egy éjszakát sem aludt végig. A másik meg az, hogy a ti totyogó babáitokon is vannak kék-zöld foltok? Kisfiamnak a alsó lábszárán elől állandó jelleggel van, igaz, hogy viszonylag sokat is esik. Köszi a válaszokat!
2014. jan. 23. 11:13
 1/9 anonim ***** válasza:
nehéz volt nem mondom, de aztán azt csináltam, hogy mikor álmos kezdett lenni, kivittem az udvarra kb egy órára, aztán ebéd, alvás. kb 2 hét alatt megszokta, és este is úgy alszik 8tól, mint a kisangyal :)
2014. jan. 23. 11:16
 2/9 anonim ***** válasza:
Na erre én is kíváncsi lennék! Nem vagy egyedül ezzel. Az én lányom 11 hós lesz és összevissza alszik. De 3/4 óránál többet képtelen aludni egyhuzamban, ezért du-n megint fáradt, ha hagyom aludni akkor meg este fekszik későn. Ő még csak kapaszkodva lépeget, de azzal is úgy elfárad.
2014. jan. 23. 11:37
 3/9 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy segítettem neki átállni az egy alvásra. Délelőtt mentünk sétálni (ő ekkor még csak 10 hónapos volt), ilyenkor elnézelődött, így nem aludt. Hazaértünk, megebédelt és délben letettem aludni. Aludt 4 órát. 2 hét alatt megszokta, mai napig ez a napirend (persze már nem babakocsizunk, hanem motorozunk stb.).

Kék-zöld folt minden gyereken van, ez természetes.

2014. jan. 23. 12:24
 4/9 anonim ***** válasza:

Délelőtt játszótereztünk, télen is:) 11.30-12.00 körül ebéd utána alvás. Legkésőbb háromkor ébresztettem, így olyan 2,5 órát aludtak. Délután vagy kimentünk az udvarra és ha hűvösödött az idő, akkor játszottunk bent, vagy csak a lakásban játszottunk. 7 körül vacsi és fürdés volt. Utána mentek aludni. Akkor még meséltünk néha diavetítőztünk és elég könnyen elaludtak.

Mivel nekem ikreim vannak, muszáj volt a napirend, mert két gyerekhez nem tudtam egyszerre igazodni.

2014. jan. 23. 12:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem átvészeltem hanem segítettem neki átállni az egy de nagyobb hosszabb alvásra!

Mikor délelött kezdett álmosodni elindultunk sétálni, a friss levegőtől kinyílt a csípája meg nézelődött is!Fél 12 körül ebéd mad dél legkéssőbb negyed 1-kor aludt!Tele pocakkal aludt egyhuzamba 3-3,5 órát is!Így bírta este 7-ig ,ajd fürdés fél8-8-kor aludt!

2014. jan. 23. 12:43
 6/9 anonim ***** válasza:

Mi most vagyunk az atallas kozepen. 1 eves a lanyom, es amit leirtal nalunk is megvan ;) Ez akkor igaz, ha tovabb alszik, mint reggel 8. Ha elobb kel, en nem szivozok alszik 2x. De altalaban 8 utan kel. Delben ebed, utana alszik. Este pedig 8 korul nagyon hamar elalszik.

En is van hogy kiviszem mar delelott is. Igy azert tobb idonk van. Elotte vagy azert nem tudtunk kimenni, mert aludni kellett volna mar, vagy mert ehes volt...es utana kellett aludni :D Ha nem tudunk kimenni, akkor nalunk is van, hogy rajtam nyulik egy kicsit. De nem alszik el ;) Viszont pihenget. Az mas dolog, hogy ma pl. olyan almos volt, hogy ebed sem csuszott. Nem baj megette utana.

Viszont kerdeznek egyet, ha lehet (bocs az off-ert, de megsem akkora off.) Ti hogy etettek? En ezzel szivok. Reggel szinte csak a tej. 10-10.30-kor tizorai. De akkor delben meg nem igazan ehes :S Fel 1-et meg alig birja ki. A delutani etetesek rendben vannak, en a tizorai-ebeddel bajlodok.

2014. jan. 26. 22:17
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja igen. Es en nem vettem eszre, hogy ez hosszabb alvas lenne :( Elotte volt 2x1,5 ora. Most ugyanez, csak egyszer. Szerintem az ebed miatt is, hogy nem tudom "beetetni" :D
2014. jan. 26. 22:19
 8/9 anonim ***** válasza:
10-10.30-kor ne tízóraiztasd meg(max egy falat gyümi)és ebédeljen fél12-kor,hidd el akkor megbírod etetni mert éhes lesz és akkor tud majd hosszabban aludni ebéd után tele pocival!Én ebben az időben pont ez miatt kihagytam a tízórait!Majd mikor nagyobb lett,tovább bírt fent lenni délelött kibírta fél 1-ig ebédig akkor visszaálltunk a rendes tízóraira!
2014. jan. 27. 09:19
 9/9 anonim ***** válasza:
3. vagyok. Teljesen egyetértek az utolsóval. Mi is így csináljuk. Nincs tízórai, max. pár falat valami (nálunk főleg gyerekkeksz, de ki mit ad), fél 12-kor ebéd, délben alvás és fél 4-kor kel.
2014. jan. 27. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!