Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák, gyermeke (i) tek...

Anyukák, gyermeke (i) tek mellett mennyit adtok magatokra otthon?

Figyelt kérdés

Gondolok itt öltözék, smink...egyebek...

Néha napokig nem megyünk sehova, kertes övezetben lakunk, séta is csak az utcában vagy teraszon, bevásárlás is tömbösítve, vagy apuka megoldja....nem gondolom, hogy díszbe- sminkbe kellene itthon lenni, pláne egy kúszó-mászó apróság mellett, aki estére teljes mértékben lefáraszt.

Az elején még a fáradtság is rátett...élni sem volt erőm, nemhogy magamra adni....de most már egyre inkább foglalkoztat, hogy többet kellene magamra is fordítani (időt), hogy az a valaki nézzen vissza a tükörből, aki jó néhány hónappal ezelőtt voltam... Vagy ez túlzás itthonra,

és ez az időszak erről szól, aztán majd ha visszamegyek dolgozni, visszatér ez is?Normális ruha...nem csak melegítő-póló....reggeli rutinszerű ( de egyszerű) smink?

Ki hogy van ezzel?

2014. jan. 22. 08:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

En itthon leggings, top es kardigan komboban vagyok, sminkelni majdnem mindennap szoktam, nem mas miatt, hanem magamert. Nyilvan nem kifutora valo sminket kell elkepzelni, csak korrektor (naturkozmetikummal, mert a lanyom hajlamos korbenyalni az arcom), szemceruza, spiral. Igy jobban erzem magam, ha utcara megyunk ,akkor a leggings helyett farmert veszek fel.

Engem kicsift kiakaszt ahogy egyket anyuka utcara megy, a statuszokon is latok erdekes dolgokat....huszas eveikben jaro anyukak, akik slamposak, osz lenovesuk van, semmi smink es mackonadragban kepesek kimenni az utcara. Nekem ez kicsit sokx attol, hogy edesanya lesz valaki, meg illene eszben tartania, hogy o egy NO.

bocsanat az ekezetek hianyaert, angol billentyuzetrol irok

2014. jan. 22. 11:52
 12/13 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én a Kisfiam születése után 2 hónapig "nem léteztem". Nappal Én is aludtam vele, nem mentem sehova (csak védönő, orvos), és pihentem. Meg persze az itthoni teendőket elvégeztem. Aztán szépen lassan elkezdett kialakulni a napirendünk, nem "kellett" annyit aludnom nappal a Kisfiammal és kezdtem visszatérni magamhoz.

Nem sminkelek itthon, mondjuk műszempillám van, így a spirálozás pl. kilőve. Ha megyünk valahova akkor azért egy halvány krém az arcomra (Garnier BB) és egy kis pirosító.

Műkörmöm is van, így a kezem ápolása is mindig le van tudva 1 hónapra legalább. A hajam festem havonta (Én magamnak), 2 havonta fodrászhoz járok.

Itthon normális melegítőben vagyok (nem foltos, nem kinyúlt), és összekötött haj. Ha megyek valahova akkor kivasalom a hajam és persze rendesen felöltözök.

2014. jan. 22. 12:36
 13/13 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó válaszíró, mintha csak magamat olvastam volna, az első 2 hónapig én sem nagyon tudtam belerázódni a dolgokba, bár a felöltözésig én eljutottam, de sok mindenre nekem sem maradt energiám. Baba függő is a dolog szerintem. Nekünk elég aktív a gyerkőc, már a legelejétől fogva keveseket aludt egyszerre, max. fél órával letudta. Sokszor, kicsiket. Mindenki fáradt volt, így én is aludtam vele. :) Átöltözés, fésülködés, fogmosás, napi 10 perc zuhany, de ennyi...örültem, ha tudtam normálisan enni is mellette. Jah, hasfájós is volt, éjjel-nappal. Szoptatni sem tudtam, ő nem volt hajlandó, de tejem volt, így éjjel- nappal fejtem is. Még a mai napig is kap anyatejet, szóval megérte a fáradtság.

Mára már van napirendünk, kicsit többet is alszik nappal 1x egy huzamban, mára már eljutottam odáig, hogy sütök- főzök kedvünk szerint, mindig ápolt tudok lenni, bár én itthonra melegítő, póló, pulcsi kombinációt szeretem, nem extra méretűeket- kinyúlva. :) A farmer nekem kényelmetlen itthon, utcára persze alap.

Smink: férjemnek tetszene, ha itthon is ugyanúgy sminkelnék, mint gyerek előtt, munka mellett, de én is feleslegesnek érzem, estére mindig mosogatni le...Hajamat én is megvasalom, ha elaludtam. Festeni én is itthon festem 5-6 hetente, fodrász 1,5- 2 havonta. Körömápolás egyelőre még nem megy....csak naturan, csinosra reszelve.:)

Arcmosás- fogmosás- fésülködés szerintem mindannyiunknak alap (nak kellene lenni).

Nyílván, ha utcára megyünk, akkor min. smink nálam is belefér.

De jó volt olvasni, hogy más is hasonlóan gondolkozik- cselekszik.

Ezért köszönöm mindenki válaszát.

További szép babázást mindenkinek!

2014. jan. 23. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!