Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy vágjam a kis körmét, ha...

Hogy vágjam a kis körmét, ha nem engedi-ill hogy tisztitsam a nóziját, ha utálja a porszivót?

Figyelt kérdés
2008. júl. 17. 18:03
 1/8 anonim ***** válasza:

az én bébim 11 hónapos, nálunk is megy a harc, ha körömvágás van.

Van, hogy alvás közben vágom.

Az orrába szoktam fújni tengervizes oldatot, gyógyszertárban lehet kapni. Így kijönnek az összecsomósodott cuccok.

Sok sikert!

2008. júl. 17. 18:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Helló! Próbálkozz a körömvágással akkor, mikor alszik. Óvatosan. De az orrszívást úgy nem ajánlom, mert megrázó lenne neki, ha "kínzásra" ébredne. Ha náthás, vagy hallani, hogy nem kap jól levegőt, azért csak próbálkozz akkor is ha nem tetszik neki, segítséggel és gondolj arra, hogy az ő érdeke, utána meg megnyugtatod.
2008. júl. 17. 18:07
 3/8 anonim ***** válasza:
Orrot még nem szívtam a kislányomnak, de körmöt én is akkor vágok, amikor alszik, egyébként szerintem képtelenség.... :)
2008. júl. 17. 18:20
 4/8 anonim ***** válasza:
Hát sajna ha álmában próbálom vágni akkor felébred, sajna egyszer már ezért vérzett is a kis ujjacskája, mert belekapott amikor álmában vágtam és felébredt. Én azóta akkor vágom, mikor a párom is itthon van. Ő elkezdi etetni a szopipárnán, én meg közben levágom a kisbabám körmét. Nekünk ez vált be, próbáld ki te is. Igaz, hogy így kétemberes a dolog, de legalább működik. Az orrszívásban sajna nem tudok tanácsot adni, mert azt még nem csináltuk. Sok sikert. T.
2008. júl. 17. 18:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Az orrszívó-porszívóhoz vegyél hossabbító csövet (barkácsboltban lehet kapni, párod biztos segít a méretben). Így, ha valaki még van otthon, ő működtetheti a porszívót távolabb a babától, míg te kiszívod a nóziját. Újabban láttam olyan orrszívót is, amit a mama szív, elég jónak látszik.

Körömvágásról: annyit tudok javasolni, hogy fogd a markodba az egész öklét, és csak azt az ujját bújtasd ki az ujjaid között, amelyiken a körmét vágod! Így a karját is megtartod, és nem fog belekapni az ollóba.

Remélem, segítettem.

2008. júl. 17. 19:09
 6/8 anonim ***** válasza:

körömvágás altatásban :)

amikor nagyon picik nem ébrednek fel az ilyesmire.

Az orrszívás az már keményebb küzdelem, nálunk is két emberes általában.

De érdemes játékosra fogni az ilyen eseményeket: Hagyd játszani a porszívóval, az orrszívóval, kacagtassd meg! mutassd meg neki magadon, hogy ez nem is rossz stb.

A körömvágás is bár sokkal hosszadalmasabb, de ha muszáj ébren csinálni, akkor játszál el vele, mondj neki mondókákat, közben, számoljátok a lehullott körömöket, vágd a sajátodat is közben, bármit csinálj, csak vedd el a félelmeit, vidítsd fel, és mutassd me, hogy ez normális dolog, te is szoktad csinálni stb.

Picik szeretik ha utánozatják a felnőtteket, ha látja, hogy te is vágod a körmöd, ő is fogja hagyni... előbb vagy utóbb. :)

sok sikert! idővel tényleg mködik

2008. júl. 17. 21:01
 7/8 anonim ***** válasza:
A körömvágást kajcsi után szoktuk csinálni,amikor már el van pilledve,de még nem alszik.Nekünk szájjal szívható orrszívónk van,nem kellemetlen a használata a kicsinek és bevált.
2008. júl. 18. 09:25
 8/8 A kérdező kommentje:
köszi lányok-kipróbáljuk
2008. júl. 19. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!