Létezne, hogy a gyerek 17 hónapos és nem vették igénybe a családi adókedvezményt egyik szülő sem?
Figyelt kérdés
(Van munkahelyük évek óta.)Vissza lehet igényleni a 91 napos terhességi korig?
Vagy ,hogy működik ez?
2014. jan. 21. 10:16
1/8 anonim válasza:
Az elozo evit tuti visszaigenyelhetitek az idei adobevallasban. De h a tobbit lehet-e....hmm passz, elkepzelheto.
2/8 anonim válasza:
Miért ne létezne? Én is csak tök véletlenül tudtam meg, hogy van ilyen kedvezmény, akkor még nem olvasgattam a netet, a munkahelyem meg a mihaszna orvosom nem említette. Szerintem a terhességit már nem lehet visszaigényelni, de a tavalyit még talán.
3/8 anonim válasza:
5 évre visszamenőleg lehet önellenőrzést beadni, amelyben vissza tudja igényelni
4/8 anonim válasza:
magzat 91napos korától lehet igényelni az adókedvezményt. és most adóbevallásnál vissza tudják igényelni.
5/8 anonim válasza:
A 2013 évre járót a adóbevallásában igényelheti, amit 2014 májusig kell elkészíteni.
A 2012-re járót úgy tudja igényelni, hogy a 2012. évi adóbevallását önellenőrzi.
6/8 anonim válasza:
Igaz, amit az előzőek írtak, önellenőrzéssel a 2012-re vonatkozót is lehet. DE! A magzati adókedvezményhez orvosi igazolás szükséges, amit én nem tartok valószínűnek, hogy a doki visszamenőleg ennyi időre kiállít. Ezt beszéljék meg a nőgyógyásszal, illetve ha ennyire nem értenek hozzá, gondolom egy könyvelővel csináltatják meg, akkor vele is egyeztessenek.
7/8 anonim válasza:
Szerintem azert eleg bemutatni egy papirt h megszuletett a gyerek gondolom a terhesseget nem kell bizonyitania :-). Gondolhatjak h nem az egbol pottyant az a gyerek. :-). Ugyh ha adjak visszamenoleg a terhessegiidore is akkor kulon nem kell bizonyitania.
8/8 anonim válasza:
Utolsónak: ha ez így működne a NAV-nál, akkor nem kellene megőrizni az igazolást 5 évig. Másrészről a doki igazolja, hogy melyik nap volt a 91., különben miből számolnák?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!