Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért eszik ennyire rendszerte...

Miért eszik ennyire rendszertelenül a 10 hetes babám?

Figyelt kérdés
Alig akar enni.Van hogy eltelik 8- 10 óra is két evés között.Hiába van neki adva.Elkezdtem mérni, alkalmanként kb. 140-150 ml-t eszik.Szerintetek miért nem éhes?
2009. dec. 2. 21:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Nyugi, az én 9 hetes fiam is ilyen. Tudják ők, hogy mikor éhesek. Nekem a gyerekdoki mondta az elején, hogy költögessem 2 óránként enni, de már akkor is eltelt 3-4 óra 2 evés között. Aki az én gyerekemet fel tudja költeni, annak Nobel-díjat adok. Ha meg felvan és eröltetem az evést, akkor meg dühöng, ordít, visít, kapálózik, üt-rúg-harap (utóbbiak persze csak vicc volt), de nem hajlandó enni. Így nem is erőltetem. Amíg szépen gyarapodik a súlya, addig nincs gond, az én kicsikém hetente 200-250grammot hízik. Én is méregetem, nekem mostanában 90-140grammokat eszik. Annyi a lényeg, hogy átlagban naponta a súlya+150g-ot egyen meg. Ez nem tudom, hogy hogy jön ki, védőnő mondta így. :)

Tehát nekem 4 kg a fiam, neki naponta 550g-ot kellene megennie. Ez nem mindig van meg, van amikor meg többet eszik (Tegnap pl. 670grammot evett, ma csak 430at).

Nem kell stresszelni magad a méréssel, nekem csak azért kell, mert az elején voltak gondjaink a szopizással.

2009. dec. 2. 21:45
 2/6 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Az én kisfiam is 9 hetes:) Félreértetted a védőnőt: a súlya x 150g az irányadó! Pl. 5.5kg-os most a babám, úgyhogy neki 150x5,5=825g-ot kéne megenni egy nap. De nem szoktam már mérni, régebben sosem ette meg, amennyit "kellett volna", de úgy is hízott heti 20dkg körül, csak fölöslegesen idegesítettem magam a méregetéssel. Amúgy mi 3-4 óránként eszünk, kivéve éjjel, akkor kimarad egy evés, így eszünk 5-6-szor egy nap. Ti hányszor esztek? És mennyit alszotok?
2009. dec. 2. 21:57
 3/6 A kérdező kommentje:
Mi kb. 4x eszünk. Az én babám már 6,2 kg.
2009. dec. 2. 22:12
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem értettem félre, nekem így mondta nem is egy, hanem 3 védőnő. De mind1 is, ezen nem fogunk vitázni. Hízik rendesen, az a lényeg, evéstől függetlenül. :)))

Egy nap mi is 5-6szor eszünk. Szerintem azért sem éhesek, mert tápláló a tejcsi, ha nem lenne az, akkor biztos többet ennének. Nekem a sógornőm mondta, hogy ne foglalkozzak a kilókkal, egyek sok zsírosat, hogy a tejcsi is minél zsírosabb legyen, mert az táplálóbb neki is. Úgyhogy reggelire szalonna, délután kolbász... :)))

Az én fiam első perctől átalussza az éjszakát, képtelenség felkelteni. 10től 5ig alszik.

Ma kicsit aluszékonyabb, mint általában, mert tegnap kapta a 2 hónapos szurit, de egyébként nappal nem sokat alszik, inkább csak szunyókál 20-30 perceket, délután van egy hosszabb alvási periódusa, akkor 3tól alszik 7ig, amíg nem fürdünk.

2009. dec. 2. 22:19
 5/6 anonim ***** válasza:
Mi is tegnapelőtt kaptuk meg a 2 hónaposat (2. válaszoló vagyok), szerencsére nem lázasodott be, de nagyon sírt szegényke. Éjjel mi is alszunk általában 9-től 4-5-ig, akkor eszik, aztán alszunk tovább reggel 8-9-ig. Nappal nekünk is sok rövidebb alvás van, délután néha becsúszik egy 2-3 órás. A Ti babátok hol tart? Az enyém már elég szépen tartja a buksiját, de még nem fordult át, vagy ilyesmi. Viszont folyik a nyála és tömi az öklét, mintha a foga jönne!
2009. dec. 3. 15:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszolónak. Mintha a saját fiamról olvasnék. Az én kicsikém is állandóan be akarja tuszkolni az öklét a szájába, hiába mondom neki, hogy nem fér be (remélem) :). A doki meg is kérdezte az oltáskor, hogy nem szokott-e hányni, mert már annyira a szájában volt a kis keze. A nyála neki is folyik ezerrel, néha buborékokat is fúj belőle. Hason szépen kinyomja már magát, karban is tartja szépen a buksiját, és ma először emelte a fejecskéjét fekvésből ülésbe húzva. Forogni ő sem forog, sőt ha megunja a hason fekvést, akkor dühöng, de majd idővel mindent szépen megtanul. Én bíztatom, dícsérem, bár nem tudom, hogy mennyit fog fel még most belőle. :)))
2009. dec. 3. 16:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!