Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Beállt nálam a kereslet-kinála...

Beállt nálam a kereslet-kinálat, vagy rendszertelenül eszik a babám? Bővebben lent.

Figyelt kérdés

3 hónapos múlt a kislányom, pár héttel ezelőttig olyan 120-130-akat evett és képes volt kicsapni a balhét 5 ml-ért is. Aztán egyszer csak megváltozott minden, elégedett lett, úgy tünt elég lett neki a tejem, de bármennyi elég neki amennyi jön a cicimből, reggel a duplája, este meg a fele is elég a régi mennyiségnek. A védőnő szerint most állt be a kereslet-kinálat, ezért nem kell aggódjak. Viszont én aggódok, hogy este miért eszik olyan keveset, és egész nap is úgy kell rávennem hogy egyen. Éjszaka se eszik már, ezért úgy kell kisajtolnom belőle hogy napközben ötször egyen, mert nem kell neki a cici 3 óránál sűrűbben. Ezért adok neki pótlást esténként, holott nem is sir érte csak néha szopja a kezét evés után, de nem sir. Szerintetek rosszul teszem? Ne adjak neki ha nem sir?

Légyszi olyan választ ne irjatok hogy ne méregessek.

2009. okt. 7. 21:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne e rőltesd az evést.A baba tudja,hogy menni kell neki.Ha nem sír és alszik is,akkor biztosan nem éhes.Az erőltetéssel csak rosszat teszel neki.A védőnőnek igaza van.Nem is kell 3 óránál sűrűbben szopnia.Az igény szerinti szoptatás azt jelenti,hogy akkor kell adni neki,ha kéri.
2009. okt. 7. 21:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Szia!A pótlás alatt mi értendő?tápszer?az én babám is 3 hónapos.volt 2-3 hetünk amikor úgy éreztem tök jó minden ,végre beállt,de....pár napja nekem is úgy tűnik mintha kevesebbet enne,pl.délután megmértem egy étkezését és 70!ml volt...én próbáltam volna többet bele "tömni",de csak bohóckodott,ide-oda forgatta a fejét,gagyarászott...viszont mi éjjel.min.2-szer felkelünk..szerintem ne adj neki pótlást,ha éhes lenne sírna!nálunk akkor is tömködi a kezét ha büfiznie kell...
2009. okt. 7. 21:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha erölteted, akkor csak egyre kevesebbet fog enni, és mellete meg elhizik.

A baba tudja, hogy mennyire van szüksége, és milyen gyakran.

Ö egy kis emberke, olyan mint te is: te mindig egyforma sokat eszel és annyit amennyi a könyvekben elö van irva? Ugye hogy nem. Ha csak négyszer eszik, és négy óránként, akkor ugy van jól.

2009. okt. 7. 21:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Eddig a fagyasztóból kapott tejet (régen) de az elfogyott már, most tápszert kapott. De elfogadja, tehát nem tömöm belé. Nálunk is tök ugyanaz van mint a 2 válaszolónál. Lehet hogy tényleg hülye voltam hogy adtam neki eddig, pedig nem is hisztizett, de féltem hogy kevés lesz. Köszönöm a válaszokat.
2009. okt. 7. 22:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Tök ugyanez van nálunk is, az én babám is a napokban töltötte be a 3. hónapját, és ugyanez megy kb 2 hete. Van hogy jóval kevesebbet eszik, mint eddig, de nem sír, és már ő sem kell fel éjszaka. Mi béreljük a mérleget és már ott voltam, hogy visszaviszem mert nem kell, de nem merem mégsem, mert engem is idegesít, hogy kevesebbet eszik. Van hogy én is adok neki pótlást utána (tejet vagy tápszert) és van hogy nem kell neki, de van hogy kell. Nem tudom ez miért van, korábban ő is képes volt kivágni a hisztit 10 ml-ért is, most meg semmi.
2009. okt. 8. 08:04
 6/7 anonim ***** válasza:

4 hós a lányom.

1 hónapja ezzel szenevedtünk.

2 hétig paráztam, hogy nem fog rendesen hízni a gyerekem, mert alig eszik. Mondjuk pótlást nem adtam, csak gyakran evett keveseket.

4 hét alatt 700 grammot hízott és csak szopik.

Szóval szerintem inkább etesd pár hétig többször, ahogy kéri, aztán leáll róla, nálunk ez volt. Most visszaállt a régi menetrendünk.

De ha pótlást adsz, akkor a tejed is apadhat, meg őt is megzavarod.

Ami fontos: milyen gyakran van széklete? Mert az enyémnek mióta ez megy 2-3 naponta van kaki.

Lehet, hogy a tiéd is csak jobban hasznosít.

2009. okt. 8. 12:40
 7/7 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam hogy nemcsak az én babám ilyen. Úgy látszik ez normális ebben a korban. Amúgy kakil rendesen, a napi egy mindig megvan.
2009. okt. 8. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!