Miért nem eszi meg a tápszert?
simán lehet fogzás is már. eleve kb 2 hónappal elöbb kezd mozgolodni mire ki is bujik. barátnöm kislányának 2,5 hónaposan már picit lehetett látnia afogát de csak 5 hónapos korára törte át az inyét. ki kell probálni másik tápszert más méretű cumit stb.
2014. jan. 15. 14:46
2/11 A kérdező kommentje:
Legkisebb meretu cumit használjuk mert nagyon bukós a baba. Tápszerbol tejfehérje allergia gyanú miatt. Eddig semmi baja sem volt vele
Szia! Az én babám 2 hónaposan nem evett. Vérvétellel derült ki, hogy vashiányos vérszegény. Ezért étvágytalan és aluszékony volt. Ő anyatejes, ki nem köpött semmit,de annyit sem evett, mint egy újszülött.
2014. jan. 15. 17:23
az én babám is alig eszik és pont ennyi idős, mint a tied. Két hete csinálja, hogy eszik 40-50-t és utána nem kéri még. Persze én beadom azért neki, hogy azért a 100 meglegyen, volt, hogy egy órával később adtam oda neki a maradék tápszert. Mi sem váltottunk tápszert, de tök ugyanez a helyzet.
alvással hogy álltok? aluszékony?
lehet én is csináltatok egy vérvételt
2014. jan. 16. 14:52
5/11 A kérdező kommentje:
Nem! Kifejezetten sokat van ébren. Éjszakát viszont atalussza már régen.
6/11 A kérdező kommentje:
Nekünk ma a doki már sinlacot javasolt. Mondta hogy ártani nem fog viszont ennie meg kell. Ugyanis már fogyott is a gyerek. Tiszta agybaj ez az étkezes :-(:-(:-(
Nálunk volt egészen hasonló, ugyanebben a hónapban, de az én lányom a pepti pluszt sem bírta, visszabukta (a sima HA tápszertől véres hasmenése volt), aminosav alapú tápszerre váltottunk, az segített... Esetleg erre tudok gondolni...
2014. jan. 18. 14:56
Szia!
Megkérdezhetem, hogy javult e a helyzet? Az én kislányom most 3.5 hónapos, és most ő sem akar enni, szintén tápszeres.
2014. márc. 24. 15:34
9/11 A kérdező kommentje:
Nálunk ez még bő egy hónapot tartott. Mikor már fogyott is a gyerek akkor végre csináltak vérképet. Vashiany volt a baj okozója. Amint helyre hozták a vasszintet szépen visszajott az étvágy is. Most 5 hónapos és hozzá is táplálunk. Jelenleg 8050gramm :-)
Köszönöm a választ! Minket is elküldtek pár vizsgálatra (laktózterhelés(!), reflux vizsgálatra, bár soha nem bukott, székletmintát kellett vinnem), de minden negatív. Persze a vérvétel nem jutott az eszébe egyik orvosnak se. Én említettem neki, hogy nem lehet, hogy vérszegény? Elég sokat alszik is, meg én is az voltam kicsinek, de erre az volt a válasz, hogy nem így néz ki aki vérszegény. Jó kedvű, mosolygós baba, aki szinte soha nem sír, éjszaka 13 órát alszik.
Na akkor nem hagyom magam és kiharcolom azt a vérvételt! Nagyon köszönöm a segítséget.
2014. márc. 25. 06:40
Kapcsolódó kérdések: