Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem féltek, hogy a baba végig...

Nem féltek, hogy a baba végig sírja a babakocsis utat?

Figyelt kérdés
Első babás anyuka vagyok, csak nemrég kocsizunk. Mindig alszik a kocsiban, de félek, hogy egyszer rájön a hoppálé és végig visítja az utat. Történt már veletek ilyesmi? Mennyire kínos ez mások előtt? Mit lehet ilyenkor tenni? Igyekszem minden igényét kielégíteni indulás előtt. Tudni kell, hogy ritkán sír a babám, de amikor sír, akkor "ablakok repednek meg", annyira hangos.
2014. jan. 15. 12:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Persze hogy történt. Legjobb, amikor még egy két éves is hisztizik mellette. :)

Mondjuk én annyiban szerencsés voltam, hogy meleg időre esett a pici babás időszak, így ha kellett, kivettem.

Bár lehet hogy bundaszákkal együtt hidegben is kivehető.

A tapasztalatom az, hogy ha nem éhes és nem fáj a hasa egy babának, vagy nem folyt a nyakáig a pisi-kaki, akkor aludni szoktak kocsiban, mert jól elringatja őket.

Mondjuk az legkevésbé sem érdekelne, hogy mit gondolnak mások.

Azt kell tenni ilyen helyzetben, ami a babának a legjobb.

2014. jan. 15. 12:40
 2/14 anonim ***** válasza:
bundazsák*
2014. jan. 15. 12:41
 3/14 anonim ***** válasza:

Nagy félelmem volt ez nekem is. :)))

Egyszer jártam úgy hogy sírt babakocsizás közben, fájt a hasa, 1 hónapos volt. Megálltam az út szélén, kivettem és próbáltam megnyugtatni. Sikerült. Mentünk tovább.

Volt még egy hasonló eset, akkor megálltam a játszótérnél és leültem egy padra, kivettem és szintén megnyugtattam.

Ha tele pocakkal, tiszta pelussal indultok el, nem hiszem hogy végig fogja sírni a sétát. Főleg így, hogy már többször voltatok sétálni....

Ha sír, nyugtasd meg és ne érdekeljen hogy ki mit szól az utcán.

2014. jan. 15. 12:43
 4/14 anonim ***** válasza:
én is kimondottan tartottam ettől. lassan féléves a kisfiam, és egy kivételével sosem sírt még babakocsiban, akkor visszafordultam vele, de mire hazaértem, már aludt, pedig az egész nem volt több 5 percnél. egyéni, az én babámat a világon mindennél jobban megnyugtatja a kocsi ringása, feledteti az oltást, a fogfájást, a hasfájást, mindent. a lényeg, h mozgásban legyünk. lekopogom, eddig nagyon nagy szerencsém van vele
2014. jan. 15. 12:49
 5/14 anonim ***** válasza:
55%
Én babám utálta piciként a mózeskosarat. Csak úgy tudtam sétálni vinni, hogy becsempésztem a mózesbe ha elaludt :D... egyébként ordított. Szóval volt, hogy ordítva sétáltunk, de rájöttem hamar, hogy ez csak nekem kellemetlen, az idegeneket egyáltalán nem érdekli...azóta ilyen szempontból egyáltalán nem érdekel, csak a baba miatt... de mióta áttértünk mózesről rendes kocsira, azóta nincs gond. :)
2014. jan. 15. 12:49
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi :) persze, mások véleménye sokadlagos, csak egy elég "öreges" környéken lakunk, és ismeritek a határokat nem ismerő idős néniket, akik folyton megállítanak, kérdezgetnek olyanokat, amik nem tartoznak rájuk, és ha egy gyerek sír, akkor anyuka "alkalmatlannak" van ítélve, és összesúgnak a háta mögött. A szomszédaink is ilyenek, már meg lettem szólva azért, mert nem takarítok olyan gyakran kint, mint szerintük kellene (mert nem vagyok ráérős nyugdíjas), borzalmas vagyok, mert rendelem az ebédet hétköznap, ahelyett, hogy főznék (amúgy egészségesen élünk, válogatott ételeket eszünk, de csak heti 3 napot főzök), stb. Nem hiányzik, hogy rossz háziasszony után még rossz anya is legyek. Valószínűleg csak túl érzékeny vagyok rájuk, csak nem tudom hova tenni őket, amikor mindig kedves vagyok velük. Még levelet is kaptam egyszer névtelenül, hogy takarítsak többet a közös területeken (épp veszélyeztetett terhesen voltam fekvésre ítélve, de persze ezt ők nem tudták). Most, hogy kocsizunk, még kocsivásárlás előtt jöttek azzal, hogy milyen kocsit kell venni, melyik jó, melyik nem... stb. Valahogy meg kellene tanulnom zárójelbe tenni a pletykás idős néniket, de még nem tudom. Most először élek ilyen környezetben, korábban mindig kedveltek a szomszédok. 2éve lakunk itt, de itt nem sikerült barátkozni.
2014. jan. 15. 12:51
 7/14 anonim ***** válasza:

2.fiam az első 7 hónapban végig ordított...na jó,meg aludt is:)

Ha kimentünk eleinte végig ordította azt fél órát 40 percet míg kint voltunk...nem tudtam mit csinálni,a nagyobbal is kint kellett lenni,mivel tél volt,kivenni,vagy magamra kötni nem nagyon tudtam...

minket is néztek sokan, de én fiam tényleg sokszor "hobbiból" sírt,lehet csúnyán hangzik,de hozzászoktam...meg ő is a babakocsizáshoz :D

2014. jan. 15. 13:42
 8/14 anonim ***** válasza:
Szerencsére ritkán sír a fiam babakocsiban, de ha igen, nem tudok mit tenni. Van, hogy kiveszem, megnyugtatom, visszateszem és folytatja. Ilyenkor keresek egy göröngyösebb járdarészt (nem nehéz ilyet találni) és ha szerencsém van elaltatja. Egyszer volt olyan, hogy egy idős férfi odajött és elmagyarázta, hogy azért sír, mert fázik. Én próbáltam megnyugtatni a gyereket, ő meg csak mondta a magáét, hogy tüdőgyulladása lesz a gyereknek, elfullad, meghal, mert én felelőtlen anyuka kiviszem a gyereket. (Lábzsákos, mózeses babakocsiban felöltöztetve volt...) Én szépen értésére adtam az úrnak, hogy rohadtul nem kértem, hogy okoskodjon, és menjen minél előbb el, különben nem állok jót magamért.
2014. jan. 15. 15:06
 9/14 anonim ***** válasza:

Én hordozókendőben viszem ki, de ez az egyik nagy parám. Megnyugtatásul: én úgy tapasztalom, hogy azt természetesnek veszik az emberek, ha egy baba sír a babakocsiban. Ha viszont kendőben sír, akkor kínzom.

Az első két hónapban próbáltunk néha babakocsizni, mindig üvöltött, kendőben szinte soha.

2014. jan. 15. 15:42
 10/14 anonim ***** válasza:
Ó de még hányszor... :) Mivel enyém nem cumizik, ezért mindig teát/italt is vittem útra. Ha nem vált be, akkor kivittem a babakocsiból.
2014. jan. 15. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!