A babák nem unatkoznak otthon egész nap?
Elég rövid a memóriájuk, rövid ideig tudnak figyelni (kis aranyhalak :D), ezért ugyanaz a dolog sokszor lehet nekik érdekes, még akkor is, amikor te már halálosan unod.
Ez így normális.
ja, és azzal többet "ártasz" (bár ez nagyon erős kifejezés, bocs érte), ha túl sok mindennel próbálod elfoglalni. Könnyen "túltelítődnek" - mint ahogy te is könnyebben elfáradsz vagy nyűgös leszel, ha nagyon sok érdekes dolog vesz körbe.
Neki elég az, ha te és a világ ott van, meg pár játék. Neki minden olyan dolog vadiúj és iszonyú érdekes, ami neked már megszokott.
Figyeld a gyereket, ki fog derülni. Fiam egyértelműen nyűgösebb, ha nem megyünk egész nap sehova, mint ha történik valami. És még nyűgösebb, ha két valami történik.
Én is azt tapasztalom, hogy kell neki az állandóság (pedig pörgős, mozgékony voltam, ezt terveztem babával is, de rájöttem, hogy neki az sok), a rutinszerűen visszatérő programok (pl. már tudja, hogy fürdetés után kapja egy kanál tejben a vigantolt, és ahogy megette, már nyúl is a kanálért, mert olyankor megkapja játszani - délelőtt ugyanabból a kanálból kap gyümölcsöt, akkor nincs "játék" vele, nem is próbálkozik), és kell neki napi egy házon kívüli program is, ez lehet baba-mama, ringató, bármi. Az is jó, ha valaki jön hozzánk, lényeg, hogy ne csak engem lásson. :) (Már eseményszámba megy, mikor férjem hazaér, teljesen kivirul a gyerek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!