Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 9hós babátoknak hogyan készíti...

9hós babátoknak hogyan készítitek el a főzeléket? Mit és mennyit raktok bele?

Figyelt kérdés
2014. jan. 14. 11:06
 1/2 anonim ***** válasza:
49%

Én úgy csinálom, hogy 2/3 valamilyen zöldség, ehhez adok 1/3 krumplit vagy rizst vagy tésztát + 1 darabka husi vagy reszelt sajt, tojássárgája. Mindig teszek hozzá olajat (1 adaghoz 1 teáskanállal), pici sót és zöldfűszereket (kapor, petrezselyemlevél, metélőhagyma, bazsalikom, majoranna stb., fokhagyma, attól függően, hogy mit készítek).

Az egészet turmixolom, de már nem teljesen pépesre, hanem hagyok benne pici darabkákat.

2014. jan. 14. 11:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Én is nagyobb részben zöldség, kisebb részben krumpli, plusz husi, tészta. Mindent egyben főzök, az a legjobb amikor husival van főzve a zöldség. Én rakok hozzá pici sót is. Ha kész, egy részét turmixolom a husival, a többit hozzá töröm villával hogy darabos legyen és vagy oliva olajat vagy Rama-t rakok bele mert így nagyon szereti. Én fűszereket nem igen használok, főleg olyat amit mi magunk sem eszünk. Ha rakok pluszban valamit az a hagyma vagy fokhagyma.

Van hogy így kapja simán, de van hogy rakok még pluszban joghurtot bele.

Amúgy én szeretek nagyobb adagokat főzni és lefagyasztani mert egy evésre valót képtelenség főzni, nem lehet eltalálni hogy pont annyi legyen. Ha akarsz fagyasztani akkor krumplit ne rakj bele mert attól undorító gumis lesz ha kiolvasztod. (tapasztalat) :)

Ha van még kérdésed írhatsz privit.

9 hós baba anyukája

2014. jan. 14. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!