Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha valaki úgy tolja a babakocs...

Ha valaki úgy tolja a babakocsit, hogy közben cigarettázik, akkor a baba is kap a füstből?

Figyelt kérdés
Már olyan babakocsiban ül a fiam, ami nem szemben van, hanem azt nézi, amerre megyünk, még nem a legkönnyebb kis kocsi, hanem ez a sportkocsi féle. Néha, amikor hármasban sétálunk, megszoktam kérni a párom, hogy tolja egy kicsit, amíg rágyújtok, de olyankor alig telik el egy-két másodperc, és ő is rágyújt. Nem tudom, hogy ez árt-e a babának, én nem látom, hogy oda menne a füst, csak aggaszt, hogy talán mégis. Amúgy nagyon figyelünk, hogy ne lélegezze be a füstöt, a párom szerint így nem is megy oda, csak engem aggaszt a dolog.
2008. júl. 16. 20:47
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

De mint már a kérdésben is említettem, én, ha rágyújtok, akkor megkérem a páromat, hogy tolja a kocsit. Csak a párom is rágyújt olyankor. Ezt most csak azért írom, mert valaki írta, hogy egy babakocsit toló, dohányzó anyuka nem szép látvány. Szerintem sem az. De igazából nem az esztétikai dolgokra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy árthat-e.

Az ilyen értelmetlenül fröcsögő válaszokra meg csak annyit reagálnék, hogy pont az ilyenek miatt van az, hogy sok dohányos elég bunkón áll a nemdohányzókhoz. Mert már egyből támadnak és általánosítanak.

2008. júl. 17. 08:36
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
perzse hogy általánosítunk,hiszen a ti szarotokat szívjuk mi is...
2008. júl. 17. 09:39
 13/20 A kérdező kommentje:
Akkor szívjál mást (lenne egy-két tippem, hogy mit).
2008. júl. 17. 10:11
 14/20 anonim válasza:
100%
:D:D:D Ez jó.:D
2008. júl. 17. 10:21
 15/20 anonim ***** válasza:
63%

Az utolsó válaszolónak!!Igen szivod azt a szart, de akkor az autókkal mi van? Vagy az egészséges mi???? Nagytudásúúú Azonkivül még 1000 dolog van ami káros! Nem értem miért kell fennakadni állandóan a cigin? Igaz én már nem cigizek ,de unom hogy mindig azzal foglalkoznak.

A kérdezönek:Ha kint szivjátok a cigit nem káros!! Csak zárt helységben!

2008. júl. 17. 10:55
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
A dohányosok mindig megideologizálják hogy miért nem káros a füstölésük másra.Nem akarok bántani senkit de ez igaz. Ez közterületen nagyon idegesítő tud lenni, pl amikor buszra vársz és körbe füstölnek. A benzingőz pont elég, miért kéne még a kifújt cigifüstöt is szívnom? Aki nem dohányzik, mint a kis babátok, méterekről megérzi a füstöt, és borzasztó zavaró! Most mindegy hogy "csak" a szag káros vagy nem, de tény hogy iszonytató büdös, és szerintem már ez is elég. Nem kéne dohányoznotok a baba közelében egyáltalán...
2008. júl. 17. 11:26
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen kap, ezt hívják passzív dohányzásnak. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy dohányozzon és ezzel a saját egészségét károsítsa, de gondolj a babádra, az ő egészségét ne károsítsd. Amikor együtt vagytok, próbálj meg nem dohányozni. Az én párom is dohányzik, de kimegy a lakásból és kint gyújt rá.
2008. júl. 17. 12:29
 18/20 A kérdező kommentje:
Az utolsó válaszolónak külön köszönöm, hogy úgy tudott írni, hogy megőrizte az emberi hangnemet, és tárgyilagosan válaszolt! Köszi szépen!!!
2008. júl. 17. 13:37
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia, nagyon meg tudlak érteni. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok, többet nem gyújtottam rá. Most 6 hónapos a lányom és álmomban dohányzom :-). Lehet, hogy röhejes, de így van. Reggel arra ébredek, hogy de jó lenne rágyújtani. De még tart az akarat. Próbáld meg a pároddal megbeszélni, hogy azt az öt percet bírja ki rágyújtás nélkül, amíg elszívod. Ettől nem leszel rossz anya. Én a kérdésedből legalábbis azt szűrtem le, hogy amikor te rágyútasz, akkor hiába bízod a párodra, ő is rágyújt. Ilyenkor hiába mennél ki az erkélyre, akkor ő is utánad menne a babáddal. Mond meg neki, hogy öt perc nem a világ, utána visszaveszed te a baát és füstölhet kedvére. Így is egész nap veled van, lés gondolom nem gyújtasz rá mikor rázod a kis fenekét:-).

A dohányosokat sokan mocskosnak és gyermekkínzónak tartják, pedig egyáltalán nem rossz anyák. Az n anyukám is dohányzott és még mindig dohányzik. de ettől még rá merem bízni a lányomat, mert tudja, hogy nem a ygerek pofájába kell a füstöt fújnia.

Végül, szerintem, próbáljátok meg a pároddal esetleg a közös leszokást, nálunk is ez vált be. Könnyeb nem rágyújtani, ha a párod sem dohányzik, és együtt élitek át a leszokás minden nyűét és kínját. Kitartás, a rosszmájú megjegyzéseket meg enged el a füled mellett, mert lehet hogy ő nem dohányzik, de veri a ggyerekét, mert azzal tudja levezetni a feszültségét :-9

2008. júl. 17. 15:02
 20/20 anonim ***** válasza:
60%
idioták ha leviszem a babám sétálni elmegy mellettem egy dohányos mit csináljak?ez ugyan az!!!dohányozzatok séta közben szabad levegőn vagytok csak ne rá fujjátok amit gondolom nem tesztek
2008. júl. 17. 23:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!