Leírnátok, hogy akinek 5 hónapos (vagy elmúlt az hogy emlékszik? ) a kisfia az a baba forog már? Egyáltalán mikor kell megfordulniuk? (védőnő szerint a 6. hónapban)
A 6. hónap végégig bármikor megfordulhat, nincs szabály hogy mikor kell, és az sem tragédia ha egy-két héttel később csinálja mint az átlag.
az én babm 4 hónapos, most kezdett forogni, de még csak hasról hátra megy neki nagy nehezen, kb 5 perc mire sikerül neki. A barátnőm kisfia 5 és fél hónaposan kezdett forogni, de hallottam olyanról is akinek a 3 hónapos gyereke már oda-vissza forgott. Ez nagyon változó.
A kislányom 4,5 hónapos volt, amikor hasra fordult. Most 6 hónapos és a napokban sikerült neki visszafelé is.
A védőnődnek igaza van, a 6. hónap körül szoktak a babák legkésőbb forogni.
Épp most néztem vissza a videókat, 3 hónaposan fordult hátról hasra, kb.10 percbe telt az első időkbn míg áthintázta magát, vagy volt hogy a kiságy rácsába kapaszkodott és úgy pördült hasra, de a lábait hintáztatva vagy a feje súlya rántotta át hasra.
4 hónaposan vissza is tudott fordulni addigra elég erős volt hogy kitolja magát.
6 hónaposan felült és elkezdtett mászni,
7 hónaposan felállt.
Szia!
Az én fiam 6 hónaposan kezdett el forogni.
Kisfiam 9 hónapos. 3 hónaposan fordult hátról hasra, 4,5 hónapos volt, amikor már körbefordult, tehát hasra, és rögtön hátra.
Erre viszont nem lehet alapozni, mert minden babának máshogy zajlik a mozgásfejlődése.
Ha eljön az ideje, vagy motiválva érzi magát, meg fog fordulni, ne aggódj!
Szia!
Az én fiam még nem volt egészen 3 hónapos amikor minden irányban forgott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!