Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Félek! Éjjel sokszor alig...

Félek! Éjjel sokszor alig alszom, attól rettegek, hogy megszólal a légzésfigyelő! Ha megszólal mit csináljak, szorongok ettől! Amikor megszólal akkor még vesz levegőt, vagy már nem?

Figyelt kérdés
2009. nov. 30. 20:53
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
0%
Én ezért iktattam ki két hét után! Csak idegesített! Olyan ritka a bölcsőhalál, h szerintem nem fontos! Kislányom már öt éves!
2009. dec. 3. 19:47
 22/37 A kérdező kommentje:
19.46 Mennyi idős a babád ?
2009. dec. 3. 19:48
 23/37 anonim ***** válasza:
26%

Kapcsold ki alégzésfigyelőt, és szállj le atémáról. A gyermekednek vannak reflexei. Te viszont túlságosan szorongsz! Mahógaddal kéne törődnöd, megkeresni, miért félted ennyire. A félelmed nem reális. De nem is egészséges. A kicsinek sem. Ennek kéne utánajárni.

Addig úgysem tudsz megnyugodni, ezer érvtől sem.

De ne félj! A légzésfigyelőn túl, ott van a gyermeked őranygala. És vigyáz rá. Aludj nyugodtan!

Ha nem vagy is hívő, imádkozhatsz" Jézus,én nem hiszek, de kérlek, őrizd meg a gyermekem, ha lehetséges! Köszönöm.Ámen.

Én sem vagyok gyakorló hívő, de a én is szorongtam, s angynéném egyszerre megnyugtatott az őrangyallal. S egyetemisták már az egészséges gyerekeim.

Nem vele kell aludni, csak tedd a kiságyat kartávolságra. Légzésfigyelő nélkül is aludni fogsz, és fel fogsz ébredni, amikor kell!

Ne makacskodj!Kérlek!

Nyugodj meg! És szép álmokat!

[link]

2009. dec. 3. 21:14
 24/37 anonim ***** válasza:

fél méterre van nálunk a kiságy a mi ágyunktól, de nálunk is van légzésfigyelő, és szerintem is nagyon hasznos! igaz, az elején én is éber alvó voltam, nálunk is volt, hogy megszólalt éjszaka, de a csipogásra a kicsi megmozdult, és abbamaradt a csipogás! az tényleg igaz, hogy mellettetek a nagy ágyban sokkal nagyobb esély van a bölcsőhalálra, szóval ezt én is kerülném!

ha beriaszt a figyelő, és a csipogásra nem reagálna a bébi, és nem akarnád felkapni, akkor csak rázd meg!

2009. dec. 3. 21:42
 25/37 anonim ***** válasza:

A légzésfigyelő remek találmány: nyugalmat ad a szülőknek.

Te vagy az a kivételes eset, akire ez nem érvényes!

Az anyám úgy nevelt fel, hogy folyamatos halálfélelemben élt! Mármint folyamatosan rettegett, hogy meghalok.Ha felmegyek a mászókára(3), ha standra megyek vagy az udvaron játszom(12), ha táborozom(18).

41 éves lettem, mire sikerült leküzdenem az állandó szorító-szív érzést a mellkasomban, a halálvágyat, a szüntelen szorongást. szerencsém volt, hoyg sikerült. komoly küzdelem, lelki vezető, véletlen események is kellettek. Azóta élek. Úgy érzem visszagondolva, mintha addig nem éltem volna.De szenvedni szenvedtem. Egyszer még öngyilkosságot is megkíséreltem. (önmagát teljesítő jóslat?)

A babádnak semmi baja, egészséges. Nagyon kicsi az esélye, hogy bármi zavar legyen, akkor is ébreszti őt a sípoló hang, és megoldja maga. Nem kell, de ha éleszteni kellene, elég az időd.Mérd le, milyen hosszú idő négy perc! Próbáld ki, hogy élesztessz eg yjátékbabát négy percen át! Négy perc egy fél iskolai szünet! Mennyi minden történt asuliban egy szünetben, emlékszel?

De miért történne bármi veletek?! Nagyon kicsi az esélye!

A gond nem a kicsivel van most. Te túlságosan szorongsz! Ezt nem szabad annyiban hagyni! Beszéld ki egy barátnőddel, szedj orbáncfű kapszulát(nyugodtan!) vagy fordulj akár pszichológushoz! Vagy kineziológushoz. Vagy íratkozz be gyorsan egy autogén tréning tanfolyamra, mama-baba jógára! Ez még a légzésre is jó! lényeg, hoyg sürgősen csökkentsd a feszültséget, mert ez nem vezet jóra!

És ne fesd az ördögöt a falra! A gondolataid formálják a jövődet.

2009. dec. 3. 21:50
 26/37 anonim ***** válasza:
19:46-os vagyok,mostmár 14 hónapos a kislányom,1 éves koráig használtuk,és én a kiságya mellett aludtam egy matracon.Lehet hogy beteges dolog,de nekem ez volt a parám.Ha mégegy gyerkőcöm születne,szerintem ugyanigy csinálnám.Nyugi nem lesz semmi baj,ha egészséges a babád,nem volt koraszülött,vagy kis súlyú nem lesz baj.De tudom mit érzel!
2009. dec. 3. 21:52
 27/37 anonim ***** válasza:

Nem kell engednünk minden félelmünknek! Vannak olyan félelmek, amiket le kell küzdeni! Téged a félelem irányít.

Az is rossz tanácsadó. Gyűrd le a félelmet. Lelkierővel!

2009. dec. 3. 22:09
 28/37 anonim ***** válasza:

Hát erre mondják, hogy csak több dolog miatt aggódhatunk. Persze engem is megnyugtat, ha be van kapcsolva, de 1-2 hónapos koráig végig izgultam, hogy megszólal. Mert volt párszor. Nem tudom miért, de mikor nagyon pici a baba, akkor elő szokott fordulni, hogy beriaszt. Én ilyenkor rögtön felkaptam a picit, de ő aludt tovább. Elvileg ha megszólal akkor nem vesz levegőt, de még a biztonságos időben van, hogy stimulációval, vagy elsősegéllyel segíteni lehessen.

Ekkor jöttem rá, hogy nem igazán tudom hogyan kell elsősegélyt alkalmazni. Szóval nézz utána azoknak a pontoknak (baba egészségkönyvében is le van írva ) , hogy mit kell csinálni, szabad légutak biztosítása, stb... Ha ezt jobban átismétled, akkor nem fogsz annyira aggódni.

2009. dec. 3. 22:40
 29/37 anonim ***** válasza:

Az en fiam eletet megmentette. Nem egyszer jelzett (csak csippantott) aztan volt rendes riasztas is. Ujraelesztenem sosem kellett, fel tudtam ebreszteni. Egyszer voltunk a Madaraszban alvaslaborban, ott nem allapitottak meg semmit. A csaladom (ferjemen kivul) mind azt hitte h tulreagalom, de ereztem h nincs rendben valami. Feltem, mint te. A Heimben aztan ki is derult a baj 7 hos koraban: reflux. Ha sokat csipog, ne hallgass azokra, akik azt mondjak rossz a keszulek, nem tudod hasznalni. Termeszetesen ez legyen az elso, amit ellenorzol (en honapokig ezt gondoltam- akartam gondolni, es rossz belegondolni, hogy mi lett volna, ha...) de ne vard meg, amig nagyobb baj lehet. Ha ketsegeid vannak,e s alvaslabor kell, akkor a Heimet ajanlom, mert ott neznek mas rizikofaktorokat is, nem csak szimplan az alvasat. A bolcsohalal elkerulheto: okozhatja egy nagy garatmandula v reflux is.

Aki pedig kikapcsolja m idegesiti, az buta.

Ha szeretnel tovabbi kerdeseket feltenni, priviben megadom a szamom.

2009. dec. 4. 10:22
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Na aki azt mondja a légzésfigyelo hulyeség,az még nem élte azt át,hogy rongybabaként tartja az egészséges gyerekét a kezében.Az én babámat is megmentette.1 honaposan megszolalt,de mire kivettem volna a kiságybol már lélegzett,azt gondoltam,téves riasztás.Nem is foglalkoztam vele.A férjem ellene volt ,hogy vegyunk,én akartam.Na mikor 2 honapos lett a fiam igaz nem volt a kiságyban,a kezemben volt,leállt a légzése,levego fujás az arcába,fejjel lefelé fordítottam,lélegeztetés.Minden utána oké volt.2 ora mulva ujra,fent volt kezemben tartottam,semmi elojele nemvolt,mégis ujra leállt neki.Nemtudjátok elképzelni min mentunk keresztul azokban az orákban és azaz érzés ,hogy a kis teste olyan élettelen volt,most is sírni tudnék.Bementunk a korházba,vizsgálták mindenre,de nem találtak semmit.Fej uh,has,vese,máj,lép,szív,vérvételek,semmi nem mutatta ki mitol lehetett.Azt mondták,van ilyen ,hogy nemkapunk rá magyarázatot,de jobb is,mint,hogy ha találtak volna valamit.Végul elvittuk még egy uhára,ahol azt mondták refluxa van,talán ettol lehetett.De evés után ritkán hány,mégis refluxos.Ezek után vettunk hordozhato légzésfigyelot is,ha autoval megyunk,vagy kocsiban van mindig rajta van.Ezt már a férjem is akarta és igazat adott nekem.Inkább veszek egy játékkal kevesebbet neki,de ez az életét mentheti.és az aki azt gondolja,hogy felesleges a légzésfigyelo,gondoljon bele,hogy mennyi felesleges dolgot megveszunk,akár a babáknak,akár magunknak.Itt az életukrol vann szo,az is igaz,hogy azelott ezek a gépek nemvoltak,de azok a babák akikkel ilyen tortént nincsenek is koztunk.és ha éjjel veletek alszik a baba,az még nemjelenti azt,hogy nemfog leállni a légzése,én már elsem tudnám képzelni,hogy nelegyen bekapcsolva.Bocs,hogy ilyen hosszu voltam,2 gyerekes anyuka.
2009. dec. 4. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!