A ruha pelenkát milyen gyakran kell cserélni a babán?
Éjjelre is ruha pelenkát adtok rá vagy eldobható pelenkát.
Kaptunk 14 db ruha pelenkához való kimosható neijlon pelenkát amit úgy kell rá adni hogy ne pisílja át a ruháját.
Én arra gondoltam hogy nappalra textil pelenkát kapna, mert gondolom elég gyakran kell cserélni és nappal elég keveset aludna a babám e miatt éjjelre meg kapna eldobható pelenkát és remélném hogy nem akarna a fáradtságtól 2-3 óránként kelni a babám.
És másrészt pedig ha már kaptuk, akkor ki próbálnánk hogy milyen, be válik e vagy sem, elég gazdaságosnak tűnik fele pelenkát meg lehet vele spórolni.
Eddig úgy voltam vele hogy kapjon meg minden jót a babám de az a helyzet hogy amit kapok utána pénzt majdnem fele csak pelenkára megy el a másik fele tápszer stb.
Úgyhogy nincs nagy tapasztalatom benne aki tud és van tapasztalata az írjon nekem! Köszi.
Részben azért akarok textilpelenkára váltani mert gazdaságosabb , másrészt elég gyakran van babám úgy vele hogy aludna is meg nem is napközben és van mikor 2 órán át altatom mire alszik egyedül 30 percet, mert közben csak forgolódik.
Nem ébred fel teljesen, de el sem alszik.
Szóval a pisilések kivennék az álmot a szeméből.
Fél 12 óta a harmadik textil pelenka van rajta.
Én nem tudom hogy lenne a helyes de egyet pisil a fiam és cserélhetem a pelusát.
És jelzi is hogy pisis.
Éjjel mindenesetre eldobható pelenkát adok rá ,mert ha nem akkor, nem lesz erőm fél óránként felkelni de a kicsi sem fogja kialudni magát, vagy ha alszik is pisisen és nagyobb a felfázás veszélye.
Most nagyon hamar elaludt, és alszik már egyedül fél órája.
Lehet mert jobban szellőzik a segge mint az eldobható pelusban.
Vagy csak ez egy újabb kísérlet és a következő elalvás megint nehéz lesz.
Mert ez olyan az egyik alkalommal melege van a másik alkalommal fázik, és sose tudni közvetkező alkalommal nem e más miatt nem alszik.
Ha észreveszed hogy becsinál, akkor cserélni kell(ene). Valójában ez lenne a normális gondolkodás, csak az eldobhatót pisi+kaka konténernek használják egyesek, mert lehet annak használni, meg hát olcsóbb is, ha nem cseréli túl gyakran az eldobhatót.
Aki kiszámolja, hogy az eldobható olcsóbb annak is azért jön ki olcsóbbra, mert azzal számol, hogy addig rohasztja a gyereket a saját végtermékében, amíg lehet, így tényleg minimálisra lehet csökkenteni az eldobható pelenkák számát. Most ha az árakat, meg a környezetvédelmet nem nézzük, az eldobhatóra akkor is lehet haragudni, mert nem jó a gyereknek hogy abba üldögél, akkor sem, ha beszívta a cuccot. Az akkor is ott van alatta, nem vált köddé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!