Miért ítélnek el azért, mert visszajöttem dolgozni picibaba mellől?
A kisfiunk 9 hónapos,november elejétől ismét dolgozom, 4 órában, gyalog 5 percre otthontól.
Addig egy kedves pótnagyi vigyáz rá,ismerős anyukája, akinek jól jön a plusszpénz,neki is vannak unokái,csak messze.
Én sosem voltam az egész nap otthonülős fajta,3 hónapos volt a pöttöm,amikor megfogalmazódott,nem fogok otthon lennei 2-3 évig,munkahelyen megoldható volt,4 órában dolgozom,így felnőttek között is vagyok,nem csak a pelenkázás-etetés-játék mókuskerék.Viszont valamennyire kötetlen munkaidő,ha megbetegszik,akkor szabi nélkül megoldhatom,nem megyek 1 hétig,utána 4 helyett 6-8 órát vagyok,és kész.
Férjem támogat mindenben,közös döntés volt.
Rokonoktól,ismerősöktől viszont megkapom,hogy nem is vagyok anyának való,milyen dolog már egy ilyen kicsit másra bizni stb.
Miért nem értik meg,hogy van,aki nem bir napi 24 órában csak babázni,kell a felnőtt térsaság,akikkel lehet másról is beszélni,mint hozzátáplálás és hogy kié mit tud? (járunk babaúszásra,baba-mama klubba)
köszönöm a válaszokat előre is
"Szerintem irigyek vagytok, mert erre nektek nincsen lehetőségetek és otthon ültök a kinyúlt hányásos melegítőben, zsíros hajjal, és egész nap gügyöghettek, de semmi értelmeset nem csináltok."
Bármikor visszamehetnék dolgozni, de én nem azért szültem a fiam, hogy pár hónaposan már lepasszoljam (pláne egy idegennek). Sőt, megnéztem, nincs lehányva a ruhám, hetente járok fodrászhoz, úgyhogy köszi, a hajam is rendben, gügyögni egy 19 hónaposnak meg már nem érdemes. Hogy kinek mi az értelmes elfoglaltság, azon pedig veled inkább nem vitáznék.
Utolsó te hol hallottad ezt? Mert ez egy oltári nagy baromság! Nem a mennyiség hanem a minőség számít gyerekgondozásnál? Ezzel nyugtatják magukat az ilyen nők? akik tojnak a gyerek szükségleteire pár hónap után csak mert nem bírják azt amire vállalkoztak?
Azt a kisbabát meg nyilván érdekli az az idő amig nem az anyja foglalkozik vele,nem ő eteti nem ő fekteti le aludni,ha felkel nem ő megy be hozzá stb stb. Komolyan nem is értem az ilyet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!