Lassan öt hónapos kisfiam velünk alszik egy ágyban. Esténként alvás helyett pedig a tv-t "lesi". Van valami megoldás?
a férjed nézzen tévét (lehetőleg fülhallgatóval) az előszobában vagy a konyhában.
a többit már leírták előttem.
(letakart kiságyrács, hogy legalább ne lásssa csak hallja, a porszívó más, régen nem volt tv, délután hogyhogy csak 4kor alszik el? stb...
több ponton gáz az egész
Elég érdekes a nézet. A gyerek nem alszik, éjfélig tv-zik, szeretnéd ha aludna de a tv-t nem lehet kikapcsolni, te meg nehogy kimenj vele a nappaliba-konyhába a csöndbe, sötétbe hátha még aludna is.
Én a gyereknek a saját szobájában a helye elv hive vagyok pont az ilyen dolgokért. A nappal a gyereké, az este a szülőké. Tv, net, szex, beszélgetés...
Ne engedjétek, hogy tv-t nézzen, az ő idegrendszerének még túl sok a hang, villogó fények, állandóan váltakozó képsorok együttese!
Egy gyerek sokszor elég sok lemondással jár, a ti esetetekben a televíziózást kellene hanyagolni egy ideig, biztos kényelmes este a tv előtt pocolni, de ha a kisfiatok nem tud tőle aludni, akkor egy időre intsetek búcsút neki! (mármint nem a babának, hanem a tv nézésnek:D)
Egyébként az én fél éves babám is éjfél körül alszik el, 1 hónapja megy ez, nem tudom mit rontottunk el, előtte 8-9-kor már aludt, most meg a délutáni alvásától kezdve idáig ébren van, pedig igyekszünk minél ingerszegényebb környezetet teremteni estére neki.. szóval a kései alvás nem ok arra, hogy a kérdés "kamu" legyen, mert előfordul az ilyen. Persze változtatni kell rajta, egy kicsinek éjfélkor már a másik oldalára kellene fordulnia:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!