Mit adtatok először babátoknak rágcsálni?
Nem korai.Még ha hátul nincs is foga az inyével szát tudja majszolni hiszen alatta ott vannak a fogak.
Én pufit adtam neki mert az elolvad a szájában.A kifli banán esetleg babakeksz,ezeket csak ugy hogy én fogtam neki és ugy harapott belőle hogy nehogy túl nagy legyen a falat.
Sőt ennyi idősen már kis kenyérfalatkákat is kapott uzsira szendvicsként.Bár ez is gyerekfüggő,van aki szereti a darabos kaját van olyan aki nem.
Rágókát, csörgőt :)
Attól függ, adtál e már neki előtte ételben darabosat, nemcsak pépeset. Ha adtál, akkor adhatsz neki, de ne hagyd magára, amikor eszik. Ha nem, akkor először az ételt kezd el darabosítani, azaz reszelővel reszeld, vagy kisebb darabkákra vágd amit adsz neki, utánna jöhet a babapiskóta meg ilyenek. Amúgy banánt simán adhatsz neki, az nem kemény.
Babapiskótát, háztartási kekszet adtam neki ilyenkor, nagyon szerette majszolni, főleg mikor jött a foga.
Kölesgolyót ajánlom még, Dm-ben, Rossmanban is kapható, olyan mint a pufi, csak talán egészségesebb.
Baba piskótát 6 hónaposan, rá is van írva hogy 6 hónapos kortól adható még a tescosra is. A nyálával eláztatja aztán már annyira omlós puha lesz hogy simán lenyeli. 8 hónaposan már vajas kiflit, fonott kalácsot, kakaós kalácsot. Imádja, olyan mintha valami kincset kapna, egyik kezében fogja, másik kezével lecsíp egy darabot és úgy teszi a szájába :) Utánna porszívózás van, mert eszméletlen hogy mi van utánna körülötte :)
Narancsot megpucolok, gerezdekre szedem és még azt a vékony hártyát is leszedem róla kis falatokra kockázom, kis tálkájában elé rakom és szépen eszegeti.
Jó puha körtét is meghámozok felkockázom kis darabkákra.
Nekem a banántól öklendezik, mert valahogy egyben le akar csúszni neki és a frászt hozza rám, úgyhogy azt csak turmixolva kapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!