HA-s tápszerről simára való áttérés?
Ne haragudj a kérdésért, de ha már a tápszert nem bírjátok anyagilag, akkor később mi lesz?
6 hónapos korig írnak fel sima tápszert, utána már csak speciálisat, pl ha refluxos a baba vagy allergiás stb.
Ha most megveszed a sima tápszert a gyógyszertárban (vagy bárhol, drogériában, tescoban..) ugyanott vagy, mintha receptre megvennéd a HA-t.
Amúgy igen, egyik napról a másikra át lehet állni, célszerű reggel kezdeni az újat. Allergiára jellemző a kiütés, hasmenés, hányás, hasfájás. első adag után is kijöhet, vagy ahogy telítődik a szervezetében, idővel.
Igen, kisebb az adagoló kanala a legtöbbnek.
2000 ft-ért van a nestlének a ha tápszere pl.
Ha van is különbség árban, minimális.
Más a helyzet ha felírja az orvos a sima tápszert, mert akkor 5-600 ft-ból meg lehet úszni, de ezt 6 hónapos korig lehet íratni.
1 éves koráig fel lehet íratni a Novalac Allernova-t, ez 400grammos és kb. 340Ft receptre ( 90%-os a támogatás rajta).
Ez speciális tápszer, de ha azt mondod a dokinak, hogy próbáltad a sima tápszert és nagyon megy tőle a hasa a babának (ezt úgysem tudja ellenőrizni), akkor hátha felírja neked.
Mondjuk a mi dokink eleve úgy mondta anno, hogy azért írja ezt, mert ez a legolcsóbb tápszer, mivel tudta, hogy szegények vagyunk.
Nem tudom, hogy van-e valami alapja, hogy ha tápszert kaptatok idáig. Ha van akkor továbbra is HA kell. Ezt úgy értem, hogy bármi allergia gyanú, vagy közületek valaki allergiás bármire, de ok lehet a szőke haj kék szem is, a fiam szép szőke kék szemű :). De azért is kaptunk HA tápot, mert a párom és én is valamire allergiásak vagyunk. Szeritnem a tejre való allergia hajlamot növelheti ha nem ha tápszert kap. De 12 hónapost kortól lehet tejet adni, én 13 hónaposan adtam először, mert semmiképpen nem itta meg a tápszert. Utána már nem is fogadta el a Ha tápszert, sima tápszert, tejitalt, akár banánosat sem. Még a tejjel is kínlódtam, emrt azt sem akarta meginni, de végül kakaóként issza.
Szóval nem biztos, hogy úgy jelentkezne az allergia, hanem pl mikor elkezditek a tej bevezetését, de akár a tápszer megivása után is lehet. Maradjatok a HA-nál. Sajnos drága és még sokminden drága lesz, pl itthonra a fiamnak supinált szandál kell, hát megvettük, nem olcsó, de az egészsége a legfontosabb. Később még drágább dolgok kellenek majd, az iskolaszerek sem 2 ft.
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
Igazából fogalmam sincs miért ezt a tápszert írta fel a gyermekorvosunk, mondjuk szőke-kék szemű a lányom... Telefonon beszéltem vele a váltásról (de csak röviden, mert nem ért rá) és annyit mondott, hogy ha simát adnék a babámnak, akkor a Nestlé-t vegyem, mivel ennek a HA-s változatát itta idáig. De hogy miért, ezt nem volt lehetőségem tőle megkérdezni. Viszont anyagilag ha a Nestléset veszem-ugyanott vagyok, mintha felírnák a HA-t :( Ezért gondoltam, hogy érdeklődök itt, hátha valaki járt hasonló cipőben, mint én.
Hát akkor inkább azért ajánlhatta, mert Nestlés ügynökkel van jóban.....
Simán lehet keverni a márkákat. Sőt szokták is, ha egyik nem izlik kap másikat.... Van akik akár 4 márkát is kipróbálnak, mert a gyerek annyira válogat....
Mi milumil HA-val kezdtük, egyszer kaptunk BEBA HA-t, de az a fiamnak nem izlett, így maradtunk a milumil HA-nál, aztán, mivel sokat bukott, így BEBA HA AR tápot kapott, szóval végülis két márkát ivott keverve, mikor közeledett az egy éves korához, akkor kapott BEBA PRO 2-t talán.
Próbáld ki a DM-est hamár olcsót akarsz, a többi szerintem kb ugyanannyi lenne, pont írtad is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!