Mire számíthatok 4 év korkülönbséggel a két gyerek között?
Nálunk nagyon bejött. A nagy imádja a kicsit, babusgatja és segít nekem ha kérem. Jó, hogy csak 1 gyereket kell cipelni, altatni, pelenkázni, a nagy ugye szobatiszta, beszél, elmondja, hogy mit szeretne, eljátszik egyedül és az is jó, hogy napközben általában oviban van (szereti)így tudok a kicsivel is foglalkozni és a háztartás is megvan.
És ami még fontos, hogy a nagy egyáltalán nem féltékeny a kicsire, de persze figyelünk rá, időnként csinálunk külön programot neki, hol velem, hol apával, és volt már, hogy a kicsit anyunál hagytuk és hármasban mentünk valahova.
Köszönöm szépen a válaszokat, egytől egyig hasznos volt mind.
Kedves angliai: Mielőbbi rendeződést kívánok neked! Nekem az első a júliusi, a második augusztusi lesz...ha minden rendben megy (sajnos májusban volt egy vetélésem, nem figyeltek oda rám, de ez egy másik történet. Ott már az elején éreztem, hogy nem lesz jó vége, de most érzem, hogy minden rendben lesz)
Majd próbálok odafigyelni, azt hiszem tényleg könnyebb lesz így, hogy a nagy már fél napot oda lesz. Most csak 3 órát van oviban. Az immunrendszere elég jó, eddig minden betegséget kirúgdosott elég gyorsan, de most a bárányhimlőtől félek. Jó lenne, ha addigra lerendezné, mert még nem kapta el. Jó lenne, ha gyerekkorában túl esne rajta, de kisbabákra még veszélyes.
Legalább autómatikusan kialakítunk egy rendszert a napjainkban, mert ha a nagy iskolás lesz, akkor meg lesz a napi rutin az elinduláshoz meg a hazajövetelhez. Lányomnál nem nagyon alakítottam ki rendszert annak idején...elég nehéz volt. Mondjuk kicsit aggódom, mert kérdezem tőle, hogy kisfiú legyen vagy kislány és mindig azt mondja, hogy lány, ha meg mondom neki, hogy mi van, ha fiú, akkor szinte sír és nagyon morcos.:S Azért remélem nem lesz semmi baj:D
Amúgy merre fele laksz, kedves angliai? Én Lancashire-ben lakom, Manchester, Liverpool-tól egyforma távolságra.
Köszönöm még egyszer a tapasztalatokat, és ha valakinek még van kedve, szivesen olvasom a további észleléseket.
Első vagyok. Nálunk a nagy fiú és mindig azt mondta, hogy ő fiútestvért szeretne. Hát lány lett és így is imádja.
Mi sem így terveztük, nekem is volt egy vetélésem a kettő között, de nem bánom, hogy így alakult, nálunk tényleg könnyű így az élet. (Mármint ha azt nézem, hogy az ismerőseim körében hogy birkóznak meg a kisebb korkülönbségű gyerekekkel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!