Három gyerek kis korkülönbséggel?
Hát nálunk sem tudom mennyire sikertörténet a három gyermek- azaz nekem mindenképpen azok.
27-20hó van köztük- a legkisebb születése után 1hónappal lett a legnagyobb 4éves.
Jó, mert kicsi a korkülönbség, és most, hogy a legkisebb mindjárt 2éves lesz, nagyon szuperül eljátszanak együtt.
Nálunk a legnagyobbik nagyon szereti a két kicsit, nagyon empatikus velük, jól elvannak, vigyáz rájuk, nagyon aranyos velük- csak jót tudok rá mondani.
A középső most lett ovis - hát ő egy igazi feszültségforrás azóta. Sokszor hisztizik, ami eddig nemigen volt rá jellemző, ugyhogy bízom benne, hogy ovi miatti idegi megterhelés vagy valami pszichés nyomás ami ránehezedik majd oldódik nemsokára- legalábbis mindenki ezzel bíztat.
Nekem jó, hogy a két nagymama bár mikor hadrafogható, és ha nem segítenének be néha, akkor lehet már én is sokkal jobban kilennék idegileg.
És van egy idős nénike, aki hetente egyszer eljön és kinagytakarít potom pénzért- ami szintén jó, mert a lakás nem áll romokban állandóan. Emelett én is naponta porszívózok felmosok, de a portörlést, a csapok vízkővel való surolásást stb. ő megcsinálja- szóval nagy segítség ez is.
Férjem sokat dolgozik, de este 6ra hazaér minden nap, és az oviba is ő hordja a gyerekeket. Délután vagy a férjem ugrik haza velük, és megy is vissza dolgozni, vagy valamelyik mama. Férjem vállalkozó, ugyhogy ilyen szempontból szerencsés, hogy nem kell mindig kéreckednie sehonnan, meg tudja oldani.
Ha így szeretnél gyereket vállalni, akkor tanácsolom, hogy legyen segítséged, akire rá tudod bízni néha a gyerekeket. Én ajánlom a takarítónénit is- ez is olyan nagy segítség, és tényleg megér ennyi pénzt.
Őszintén szólva azért nagyon idegkimerítő 3kisgyerek. HIába kicsi a korkülönbség mindegyikkel egy kicsit máshogy kell foglalkozni. Legyen mindegyikre időd, legyen főtt kaja, legyen rend, legyen mosott ruha... szóval igenis nehéz mindent megoldani- de egy gyerek mellett is ez van- de háromnál ez sokszor 3xos munka.
Én nem panaszkodok, nekünk beváltak a mamák és elmondhatatlanul sokat jelent a segítségük.
Köszönöm a válaszokat!
Hát nekem 2 gyerekkel sem kétszeresnek tűnnek a feladatok. Nagyon nehéz volt az eleje, most kezd rendeződni minden, de kicsit félek, mennyire lenne sokkal nehezebb már hárommal, ugynakkor meg szeretnénk is nagyon.
Nálunk a nagy 3 a kicsi 10 hónapos. Segítség egy nagymama van, nem annyira nagyon közel, de ha gond van, szívesen jön és segít, vagy vihetjük is a gyerekeket.
Kedves 6-os: én úgy látom hogy a házastársi kapcsolatnak már a 2. gyerek érkezése is óriási kihívás, nagyon kell figyelni és vigyázni!
Kedves 7-es: szóhoz sem jutok, le a kalappal előtted! 6xdackorszak.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!