1éves a babám hátrafelé kuszik de még nem áll, baj lehet vele?
A kompot azonnal felejtsd el, ha nem akarsz ártani a gyereknek!!
Ezzel csak még inkább hátráltatod a mozgásfejlődését, az egyéb károkról nem is beszélve.
Szerintem is érdemes lenne elvinni konduktorhoz esetleg neurológiára, inkább menjetek feleslegesen, mintsem valami hosszútávú probléma legyen a dologból.
A mászással kapcsolatban viszont az a véleményem, hogy kicsit túl van misztifikálva a mászás és agyi fejlődés kapcsolata, nem értek a témához, de 1-2 szakkönyvben (fejlődéspszichológia, fejlődésneurológia) utánaolvasgattam és nem eégszen bizonyított a fentiek egyértelmű viszonya. Plusz nemrég tudtam meg a szüleimtől, hogy én egyáltalán nem másztam, valahogy ez kimaradt az életemből.. ennek ellenére nincs semmi agyi problémám, egyetemet végeztem, tanulási gondjaim sem voltak soha. Persze ez sem bizonyít semmit, de gondoltam leírom.:)
Már rég szakemberhez kellett volna fordulnotok. Dévényes gyógytornász és ne várj a dokikra, sem a fejlődés neurológiára. Az alapítványnál megmondják, ki a hozzátok legközelebbi.
A kompot felejtsd el, mert soha nem fog mászni sem kúszni, ha ennyi idősen még nem tette és kompozik.
Utolsó: nem minden gyerek lesz diszes, aki nem mászik vagy kúsuik szabályosan, de a diszes gyerekek szinte kivétel nélkül nem másztak vagy kúsztak szabályosan!
Nekem a fiam nyaki hipotóniával született, a záónkon is rajta volt, 5 hetesen kezdtük a Dévényt és 5 alkalom alatt rendbe jött ez is, a kiflizés is.
7,5 hónaposan kezdett kúszni, de nem szabályosan, 9,5 hónaposan Dévényen tanítottuk mászni (sorrend megvolt, de belesietett és inkább kúszott), 10,5 hónaposan mászott 3 alkalom után. 16,5 hónaposan kezdett egyedül menni.
Az hogy nem áll, nem baj, de a mozgásoknak egymásra kell épülni, az agyi kapcsolatok miatt is és a gerinc fejlődésének is: a mászás és a kúszás erősíti a körülötte lévő izmokat a felálláshoz, menéshez. A 3 gerincgörbület: 1. a nyaki akkor alakul ki, amikor a baba hason emeli a fejét, a 2. amikor kúszik, mászik, a 3. amikor elkezd menni. A sorrend nagyon fontos!
tudom, nem is azt mondtam, hogy a mászás hiánya nem probléma, csak tényleg nem kell azonnal pánikba esni ha kimarad, de mindenképp érdemes szakemberhez fordulni a dologgal.
mindenesetre köszönöm, hogy ezt leírtad, mindig tanul az ember. az én babám még nem jár itt a mozgásfejlődésben, de már én is izgatottam várom a következő fázist (ami a kúszás lesz ha minden igaz)
utolsó előtti voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!