Milyen bébiételt adjak neki? Mikortól ehet "normális" ételt?
visszatérve a napirendre:
ha a barátnők gyerekei nagyobbak, kérdezd őket.
ha olyan kicsik, vagy kisebbek, mint a tied, akkor minek jártok össze? csak nektek jó, a gyerekeknek nem. egy félévesnél kisebb baba még leginkább csak a mamájával érzi jól magát, ül az ölében, mesét hallgat, mondókát, lovagolnak, hintáznak, képeket néznek, mama főz, stb... egy hordozókendőben ülve-feküdve is többet lát a világból, ha a mamája közben beszél hozzá.
ha csak plázáznak, akkor nem...
szóval szerintem ezért fontos a főzés, otthon evés, otthon levés
persze ha jó idő van, lehet sétálni, játszótérre menni, de most nem annak van ideje.
Eleinte nem is kell "főzőcskézni".
Veszel egy almát, meghámozod, kimagozod, és ilyen facsaró turmixoló csodamasinába bedobálod.
Amit kapsz pépet adod a gyereknek.
Utána étteremben szólsz, hogy veletek enne a baba és szerintem csinálnak neki pépet ne aggódj. Az a dolguk. Pl.
"Elnézést uram (pincér), a kisbabánk velünk ebédelne, lehetséges lenne kérni főtt krumplit, főtt répát, kevés csirke mellett leturmixolva kérni neki egy kis tálban? Lehetőleg sózás nélkül."
"Természetesen."
VAGY a későbbiekben:
"Jónapot én kérnék egy blablát, a párom egy xy-t és a babának egy xy főzeléket kevés fűszerrel, tejföl nélkül. Köszönöm!"
Viszont én csak nagyon ritkán adnék bolti bébiételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!