Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen bébiételt adjak neki?...

Milyen bébiételt adjak neki? Mikortól ehet "normális" ételt?

Figyelt kérdés
Lassan elkezdjük a hozzátáplálást, de nem tudom, hogy milyen bébiételt vegyek, mivel kezdjem.
2014. jan. 1. 11:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
7.voltam.
2014. jan. 1. 16:05
 12/13 anonim ***** válasza:

visszatérve a napirendre:

ha a barátnők gyerekei nagyobbak, kérdezd őket.

ha olyan kicsik, vagy kisebbek, mint a tied, akkor minek jártok össze? csak nektek jó, a gyerekeknek nem. egy félévesnél kisebb baba még leginkább csak a mamájával érzi jól magát, ül az ölében, mesét hallgat, mondókát, lovagolnak, hintáznak, képeket néznek, mama főz, stb... egy hordozókendőben ülve-feküdve is többet lát a világból, ha a mamája közben beszél hozzá.

ha csak plázáznak, akkor nem...

szóval szerintem ezért fontos a főzés, otthon evés, otthon levés

persze ha jó idő van, lehet sétálni, játszótérre menni, de most nem annak van ideje.

2014. jan. 2. 10:43
 13/13 anonim ***** válasza:

Eleinte nem is kell "főzőcskézni".

Veszel egy almát, meghámozod, kimagozod, és ilyen facsaró turmixoló csodamasinába bedobálod.

Amit kapsz pépet adod a gyereknek.

Utána étteremben szólsz, hogy veletek enne a baba és szerintem csinálnak neki pépet ne aggódj. Az a dolguk. Pl.

"Elnézést uram (pincér), a kisbabánk velünk ebédelne, lehetséges lenne kérni főtt krumplit, főtt répát, kevés csirke mellett leturmixolva kérni neki egy kis tálban? Lehetőleg sózás nélkül."

"Természetesen."

VAGY a későbbiekben:

"Jónapot én kérnék egy blablát, a párom egy xy-t és a babának egy xy főzeléket kevés fűszerrel, tejföl nélkül. Köszönöm!"

Viszont én csak nagyon ritkán adnék bolti bébiételt.

2014. jan. 2. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!