Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet így bébiételt...

Hogy lehet így bébiételt gyártani? Ez normális dolog?

Figyelt kérdés

Tegnap nézegettem a bébiételeket. 4 hónapos kortól adható főzelékekben az alábbi összetevőket találtam:

- tejszín

- túró

- cheddar sajt

- halak

- húsok

Állítólag olyan kis mennyiségben található bennük, hogy az nem ártalmas. De miért kell ezeket már 4 hónapos kortól ajánlani? Miért nem 7-8 hónapostól? (Nyilván a húst már olyan 5 hónapostól.)

Nyilván nem veszem meg, csak érdekel, hogy vajon ezek mennyire megbízhatóak? A védőnőm is kihangsúlyozta, hogy ezeket még véletlenül se vegyem, mert korai.

Vagy ez csak az én szememet szúrja?

2011. jún. 22. 13:33
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
77%
Hát, ahány ház, annyi szokás.A Dániában élő rokonaimtól tudom, hogy ott pl. tejterméket és halat kap először a baba enni.Ha Te nem találod ezt jónak, akkor nem kell megvenni.Amúgy szerintem semmi baja sem lesz tőle a babádnak:)
2011. jún. 22. 13:38
 2/18 A kérdező kommentje:

Nyilván nem veszem még meg, az oké. Csak furcsállom, hogy folyton hangoztatják, hogy tejterméket ne, erre beleteszik a bébiételbe.

Nem hiszem, hogy baja lenne amúgy tőle, csak szerintem neki még elég az a 2 féle zöldségből álló főzelék, nem kell neki minden féle vegyes étel.

2011. jún. 22. 13:41
 3/18 anonim ***** válasza:
42%
LEhet,hogy csak a te szemedet szúrja :)Az én kisfiamnak kevésnek bizonyult a tejcsi és úgy döntöttünk,hogy akkor inkább korábban kezdjük a hozzátáplálást.4 hónaposan az első étel amit evett (biztos megköveznek most sokan) a tejfölös pörköltes tészta volt!És nem ám turmixolva,hanem a tányéromból pici darabokat adogatva.És elhiheted,ha nem ízlett volna neki,nem adtam volna!A világon semmi baja nem lett tőle (a tejföl miatt írom).Nekem is mondta a védőnő,hogy jajj,a bélrendszere,meg jajj a felszívódás,de rámhagyta,végül is én vagyok az anyja :)
2011. jún. 22. 13:41
 4/18 anonim ***** válasza:
39%
A tápszeres babák előbb kaphatnak tejterméket, hiszen a táp is tehéntej alapú.
2011. jún. 22. 13:45
 5/18 A kérdező kommentje:
Akkor csak a védőnőnk dramatizálja túl a dolgot? :)
2011. jún. 22. 13:49
 6/18 anonim ***** válasza:
67%

hát sajnos így. de látod, érdekel a babád így elolvasod és megfontolod, hogy adod-e neki.

vannak akiket egy cseppet se érdekel, hogy a babájának lesz-e baja. nekem is van ismerősöm aki 3 hónapos babájának milánóit adott. védőnő leordította a fejét és mi lett a vége? nem járnak tanácsadásra mert a hülye védőnő... szóval tényleg vannak ilyen anyák, így kereslet is van nyilván :(

2011. jún. 22. 13:51
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

jah és NEM KAPHAT előbb tápszeres baba se tejterméket se húst se semmit. attól, hogy tápszert kap nem érik meg előbb a bélrendszere.

a tápszerben szét van bontva a tejfehérje, így az teljesen más mint a tehéntej, hiába az, könnyen emészthető, nem terheli az emésztőrendszert

2011. jún. 22. 13:53
 8/18 anonim ***** válasza:
37%
Ez olyan, mint hogy minden csoki nyomokban mogyorót tartalmaz. Mivel olyan üzemben készül a bébikaja ahol készül olyan is amiben van túró, sajt, hal és hús, ezért az összesbe belekerülhet nyomokban. Gondolkodni kellene nem háborogni.
2011. jún. 22. 13:58
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Akkor én csak annyit kérdezek, hogy miért tesznek a tápszerekbe szóját??? Köztudott, hogy NEM JÓ adalék, mégis beleteszik, pedig semmi értelme! Ilyen a világ...
2011. jún. 22. 14:19
 10/18 A kérdező kommentje:

Nem nyomokban tartalmazza!!! Zöldség 55%, főtt rizs 20%, fölözött tej, cheddar sajt 3%, fölözött tejpor, tejszín 3%.

Ajándékba kaptuk tegnap, Hipp bébiétel. Annyi, hogy a tej és tejszín meg van csillagozva, és oda van írva, hogy ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.

2011. jún. 22. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!