Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy lehet így bébiételt...

Hogy lehet így bébiételt gyártani? Ez normális dolog?

Figyelt kérdés

Tegnap nézegettem a bébiételeket. 4 hónapos kortól adható főzelékekben az alábbi összetevőket találtam:

- tejszín

- túró

- cheddar sajt

- halak

- húsok

Állítólag olyan kis mennyiségben található bennük, hogy az nem ártalmas. De miért kell ezeket már 4 hónapos kortól ajánlani? Miért nem 7-8 hónapostól? (Nyilván a húst már olyan 5 hónapostól.)

Nyilván nem veszem meg, csak érdekel, hogy vajon ezek mennyire megbízhatóak? A védőnőm is kihangsúlyozta, hogy ezeket még véletlenül se vegyem, mert korai.

Vagy ez csak az én szememet szúrja?

2011. jún. 22. 13:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
51%

4-hósan pörköltet??? jaj de jó hogy ilyen remek ötleteket adsz!:(

én a fent említett bébiételt sem adnám 4-hós babának egyszerűen nem neki való 5-6-hós koráig tápszer vagy anyatej (inkább 6-hós) utána fokozatosan be kell vezetni a szilárd ételeket ez a normális és a babának a legjobb

2011. jún. 22. 16:31
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mi a babának a legjobb,az érdekes,minden országban más és más,pedig állítólag minden gyereket egy kalap alá lehet venni és rá lehet húzni egy "okosok" által megírt sablont.Magyarországon megköveznek ha nem fürdeted meg a gyereket minden nap este 6-kor,de pontban 6-kor,mert különben nem tartod a napirendet..német országban azt mondják,hogy az első hetekben ne fürdesd csak locspocsold le kicsit vízzel a popsiját,mert a bőre természetes védőflóráját tönkreteszed.Na akkor most ki neveli a gyerekét normálisan?Az,aki 4 hónaposan megkínálja a babát tésztával vagy az,aki szigorúan tartja magát a sablonhoz,és nem ad a gyereknek inni 40 fok melegben,mert 6 hónapos koráig elég az anyatej,és nem baj,ha kevés az anyatej,ott van a jó kis egészséges tápszer,ami természetesen jobb,mint a milánói,hisz tudjuk ki csinálja,milyen körülmények között és tele van természetes anyagokkal a milánóival ellentétben!Arról nem beszélve,hogy kérdezd meg anyukádat,ő hány hónapig volt Gyes-en és ha nem volt teje az anyukának,akkor mit adtak a gyereknek.Elárulom : hígított tehéntejet,mert nem volt más!Ráadásul mivel csak 6 hónapig lehettek otthon a babával állati gyorsan le kellett állni a szoptatásról,mert vissza kellett menni dolgozni....
2011. jún. 22. 18:25
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A ma 18:25-el értek egyet.És mindenki maga tudja!Senki nem kényszerít semmire!
2011. jún. 22. 18:46
 14/18 anonim ***** válasza:
A 18:25-ös ugyanaz,aki 4 hónapos gyermekének tejfölös tésztát adott.Jól lepontozódtam az őszinteségem miatt,de kérdezem én: ti mit tettetek volna a helyemben,ha a tejci nem elég viszont a felírt tápszereket egyiket sem fogadja el a baba,valamelyiket sugárban ki is hányja és közben üvölt a kezedben az éhségtől?!Szerintem minden igazán gyermekét szerető anya ugyanezt tette volna kétségbeesésében ... Ha nem ebbe az országba születek,valószínűleg a kérdésben említett bébiétel összetételét is normálisnak tartanám!
2011. jún. 23. 12:40
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

Egyetértek veled:)régen nem volt ilyen gond a babák etetéséből.az én unokahugom is tehéntejet kapott mert nem volt hajlandó meginni a tápszer,és egy ép-egészséges felnőtt 22 éves nő lett belőle.

2011. jún. 23. 12:51
 16/18 anonim ***** válasza:
Ez egyébként nagyon érdekes!sokan nagyon tájékozottnak hiszik magukat gyermek témában és minden idegszálukkal védik az általuk elfogadott gyermeknevelési/gyermektáplálási elveket.De azért nem kéne ennyire vaskalaposnak lenni,hisz mi van ha a másik csinálja jól?Mi van ha az ő gyermeke nem illeszthető be egyik sémába sem?Tipikus magyar mentalitás,hogy rögtön fejét veszik annak aki kilóg a sorból,azonnal máglyára vele.Galileit is elítélték,mert azt merte állítani,hogy a föld kerek.A legjobb példa erre gyermekkoromból ugrott be : a fogkrém emberi fogyasztásra nem alkalmas,köpd ki,de ne nyeld le.És a Gabi fogkrém???Szerintem régen mindenki megkóstolta :D
2011. jún. 23. 13:00
 17/18 A kérdező kommentje:

Utolsó! Ez aranyos! Még hogy megkóstoltuk? Az ujjunkra nyomtuk, és megettük. :)

Egyébként én nem látok semmi kivetni valót abban, ha valaki mást ad a babájának, mint ami a nagykönyvben megvan írva.

Csak azért találom furcsának, mert a védőnő, gyerekorvos, meg mindenki tömi a fejünket azzal, mit nem szabad. Ennek ellenére meg ugye benne van a bébi kajában. És így felmerült bennem a kérdés, hogy akkor most kinek van igaza?

2011. jún. 23. 13:31
 18/18 anonim ***** válasza:

Fogkrémes vagyok -

Nézd,én 31 éves vagyok,már a 2. babámmal vagyok Gyes-en és természetesen én is azt hittem,hogy nekem aztán már senki nem tud olyat mondani,amit nem tudok.Háháhá:D A héten pl. szedtünk ribizlit a kertben.Kisfiam 9 hónapos,majd kiesett a szeme a sok piros bogyó láttán,rögtön enni akart belőle.Első gondolatom az volt,hogy miért ne!Cseresznyét is evett - méghogy evett,két pofára zabálta - és mikor meguntam a cseresznye héjtalanítását odaadtam neki úgy ahogy van,csak 3 darabra szétszedtem és a magot kinyomtam.Nem történt semmi extra,jóllakott mint a duda,bár tény,hogy másnap reggel a héjat egy az egyben kikakilta,nem tudott a gyomra mit kezdeni vele.A ribizli viszont tele van magokkal,de hát ember legyen a talpán aki azt elkezdi pucolgatni,magtalanítani.Felhívtam a védőnőt,hogy ehet-e a kölyök.Kiderült,hogy kicsit igen,de az a gond a magos gyümikkel (eper,szeder,ribizli,málna,stb..),hogy a magocskák összetorlódnak a bélcsatornában és bélgyulladást okoznak.Én szentül azt hittem,hogy allergiát okoznak meg hát nem tudja megemészteni,aztán a nagy túróst!Mértékkel igenis lehet enni mindent(én azért a tejet,epret,gombát megtartom 1 éves kor utánra) a lényeg,hogy semmit ne vigyünk túlzásba...és ez a fogkrémfogyasztásra is vonatkozik :P

2011. jún. 23. 21:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!