Hogy lehet így bébiételt gyártani? Ez normális dolog?
Tegnap nézegettem a bébiételeket. 4 hónapos kortól adható főzelékekben az alábbi összetevőket találtam:
- tejszín
- túró
- cheddar sajt
- halak
- húsok
Állítólag olyan kis mennyiségben található bennük, hogy az nem ártalmas. De miért kell ezeket már 4 hónapos kortól ajánlani? Miért nem 7-8 hónapostól? (Nyilván a húst már olyan 5 hónapostól.)
Nyilván nem veszem meg, csak érdekel, hogy vajon ezek mennyire megbízhatóak? A védőnőm is kihangsúlyozta, hogy ezeket még véletlenül se vegyem, mert korai.
Vagy ez csak az én szememet szúrja?
4-hósan pörköltet??? jaj de jó hogy ilyen remek ötleteket adsz!:(
én a fent említett bébiételt sem adnám 4-hós babának egyszerűen nem neki való 5-6-hós koráig tápszer vagy anyatej (inkább 6-hós) utána fokozatosan be kell vezetni a szilárd ételeket ez a normális és a babának a legjobb
Kedves utolsó!
Egyetértek veled:)régen nem volt ilyen gond a babák etetéséből.az én unokahugom is tehéntejet kapott mert nem volt hajlandó meginni a tápszer,és egy ép-egészséges felnőtt 22 éves nő lett belőle.
Utolsó! Ez aranyos! Még hogy megkóstoltuk? Az ujjunkra nyomtuk, és megettük. :)
Egyébként én nem látok semmi kivetni valót abban, ha valaki mást ad a babájának, mint ami a nagykönyvben megvan írva.
Csak azért találom furcsának, mert a védőnő, gyerekorvos, meg mindenki tömi a fejünket azzal, mit nem szabad. Ennek ellenére meg ugye benne van a bébi kajában. És így felmerült bennem a kérdés, hogy akkor most kinek van igaza?
Fogkrémes vagyok -
Nézd,én 31 éves vagyok,már a 2. babámmal vagyok Gyes-en és természetesen én is azt hittem,hogy nekem aztán már senki nem tud olyat mondani,amit nem tudok.Háháhá:D A héten pl. szedtünk ribizlit a kertben.Kisfiam 9 hónapos,majd kiesett a szeme a sok piros bogyó láttán,rögtön enni akart belőle.Első gondolatom az volt,hogy miért ne!Cseresznyét is evett - méghogy evett,két pofára zabálta - és mikor meguntam a cseresznye héjtalanítását odaadtam neki úgy ahogy van,csak 3 darabra szétszedtem és a magot kinyomtam.Nem történt semmi extra,jóllakott mint a duda,bár tény,hogy másnap reggel a héjat egy az egyben kikakilta,nem tudott a gyomra mit kezdeni vele.A ribizli viszont tele van magokkal,de hát ember legyen a talpán aki azt elkezdi pucolgatni,magtalanítani.Felhívtam a védőnőt,hogy ehet-e a kölyök.Kiderült,hogy kicsit igen,de az a gond a magos gyümikkel (eper,szeder,ribizli,málna,stb..),hogy a magocskák összetorlódnak a bélcsatornában és bélgyulladást okoznak.Én szentül azt hittem,hogy allergiát okoznak meg hát nem tudja megemészteni,aztán a nagy túróst!Mértékkel igenis lehet enni mindent(én azért a tejet,epret,gombát megtartom 1 éves kor utánra) a lényeg,hogy semmit ne vigyünk túlzásba...és ez a fogkrémfogyasztásra is vonatkozik :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!