3 hónapos babám az orvos szerint tul van etetve kövér szerintetek sos?
Ez a súly valóban sok. A 3 kilóval született babák fél éves korukra szoktak ilyen súlyuak lenni.
Vigyázz a tápszerrel, mert azzal tényleg túl lehet etetni egy babát, befolyásolhatod az anyagcseréjét, ami azt jelenti, hogy később is kövér lesz, hízásra hajlamos és szenvedhet majd a kilókkal. Mivel tápszeres én elkezdenék gyümölcsöt adni neki, de a te döntésed, hogy mit mikor akarsz bevezetni.
szia!
1. Próbáld az estetési időben kicsit lefoglalni a figyelmét. Tedd le játszószőnyegre, énekelgess neki, szóval bármi, amivel "húzhatod2 az időt
2. kapjon bébiteát. Lehet először nem fog tetszeni neki, de két okból is jó. 1. enyhíti a hasi fájdalmakat 2. telti picit a gyomrát
3. Mindenképpen büfiztesd meg!!! Ha elunod a sétálgatást vele, tedd le valamilyen kemény, nagy felületre (pl. ágy) hason és a bbüfi magától is kijön egy idő múlva.
4. Ha ilyen ütemben hízik attól még nem vagy rossz anya!!! ! A tápis hízással csak az a gond, hogy sok állati fehérje jut be , ami gyönyörűen elraktározódik zsírsejtekhez kapcsolódva. avagy nehezebb lesz lemozognia. Minél előbb kb. 4 hós korától) kezd meg a hozzátáplálást 1-2 ismerkedéssel (kicsi alma pl), ez is lassítja a hízást és jól is lakik a baba!
3 hónaposan gyümölcsöt?
Szerintem nem lehet túletetni egy babát, tudja ő hogy mennyire van szüksége. Miért lenne másabb a tápszer mint az anyatej. pont ez az, hogy az anyatej ki se fogy, annyit eszik, amennyit akar, a tápszer egyszercsak elfogy.
Szerintem ha ízlet neki az előző tápszer, felesleges váltani. Én inkább próbálnám őt valahogy átszoktatni a 4 óránkénti evésre a régivel. De egyébként is nemsokára leáll már ez a nagy "zabálás", legalábbis nálunk úgy 3,5 hónaposan kezdtek el maguktól 4-5 óránként enni.
Szia
Talán próbáld forralt vízzel húzni az időt.Nem lakik tőle jól,de egy rövid időre elmulasztja az éhséget.
Szia!
Kisfiú vagy kislány a babád? Mert az sem mindegy! A fiúk nagyobbak. Nekem kisfiam van és megnéztem a kis könyvébe, 3 hónaposan 6550 g volt 62 cm. És egyáltalán nem volt kövér és most sem az! Nagyon erős testalkatú, széles férfias a válla meg a háta (viccesen hangzik, de tényleg!), vaskos a lába. A dokinőnk is mindig mondja, hogy milyen férfias testalkata van már most neki! 5 hónapos most és 7,5 kiló 69 cm. Mondjuk Ő 3520 g-al született 52 cm-el. És anyatejes. Úgyhogy szerintem nem a tápszertől hízott, hanem lehet ilyen erősebb alkat, mint az én babám.
Szerintem a babák tudják mikor éhesek, külön jelzése van az én fiamnak is mikor éhes. Nem lehet összetéveszteni. Szerintem, ha éhes adjál neki enni. Lehet később megáll a hízásban és nem lesz olyan étvágya mint most. Meg aztán ha elkezd majd mászkálni le is fogja tornázni.
Ez valóban sok. Most alakul ki, most alakítod ki a zsírsejtjeit, amiből tudjuk, hogy nem mindegy, hogy mennyi van.
Ha három óránként eszik akkor szerintem érdemes lecsípni a tápszeréből 10-20 milit!
És az sem mindegy, hogy Ti milyen testalkatúak vagytok! Ha erős testalkatúak vagytok akkor nyilván nem kell csodálkozni azon, hogy a Babóka is az! :)
én a helyedben meg orvost váltanék. Örülj neki hogy a gyereked nem úgy néz ki mint egy szomáliai menekült, igaz nagy divattá kezd már válni ez is a szuperanyukák körében.
A gyereked annyit eszik, amennyit bír, egy csecsemő sosem habzsol és olyan hogy túletetés nincs.
Ha megnézed a tápszeres doboz oldalát, egy 3 hapos gyereknek már 180 grammot javasolnak, napi 5ször...
Szia! Az én kisfiam is 3 hónapos anyatejes. Most 6.870gr és 62cm. Az orvos azt mondta, hogy nagy baba, de még sok ilyen egészséges,mosolygós nagy babát szeretne látni :-D és hogy nomálisan gyarapszik.
ennyit az orvosokról ...
Szia
Hát ez érdekes...
Nekünk 3350 grammal,és 55 cm-el született a babánk,és a 3 hónapos méricskélésen 6690,és 63 cm volt. Ja azt nem írtam,hogy 3100 grammal jött haza a kórházból.. Csak anyatejet eszik,és iszik,és nekünk a házidokinénink,és a védőnőnk sem mondta,hogy duci lenne a babánk... Sőt mindíg mondják,hogy milyen kis formás baba.:) Akkor ezek szerint,a mienk is duci? Hát nem!!! Én nagyon örülök,hogy ilyen szép nagy babó,és max a combjain vannak kis hurkák...:) De az olyan kis édes...!
Szerintem nem nagy a babád! :)
Biztos,hogy ő is nagyon szép,és formás baba lehet!!!! :)
A böfizésről annyit,hogy nekünk meg túlságosan is jól megy a böfizés.... Annyi kiszokott jönni belőle,hogy csak na...És így is hízik rendesen...Az a lényeg! :) Én nem értek a tápszerezéshez,mert ügye még nem volt dolgom velük,de én úgy tudom,hogy a tápszeres babák ennél még jobban is szoktak hízni,mint a tied...
Neked ducinak tűnik amúgy?
Üdv.,egy majdnem 4 hónapos, kb 7 kilós kislány anyuja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!