Miért mondja mindenki h "lesz még rosszabb is"?!
3hónapos kislányom egy tündér baba, 2hetes kora óta éjszaka min 6órát alszik, de mostanában többet.nem kell sosem altatnom meg ringatnom.de a családomban akárki felveszi, náluk sír h ha leülnek vele vagy leteszik, úgyh ők járkálnak vele. :-D
estére picit nyűgösebb, picit fájogat a hasa, de adom neki a gripe watert és kész.legkésőbb 10kor lámpaoltás és alvás.2órákat eljátszik magának, beszélget, kiabál, és ha megunja elalszik.eltudok vele menni akár egész napra is vásárolni 100 kmre innen vagy bárhová, szopizik úgyh azt is megoldjuk.
mi a baj ezzel vagy mi lesz még rosszabb?!
akinek van gyereke mindenki ezt mondja.
ti is így gondoljátok? ha igen miért?
14:02 megint
Én nem azt gondolom, hogy úgy kell csinálni, mintha nem lennének nehézségek, csak hogy meg kell találni közben is az örömöt, és az adott kornak a maga szépségeit. (Egyébként a fogai már kinőttek, és igen, megszenvedtük, meg sorolhatnám, hogy mennyi nehézség volt, fulladásos rohamok, többször kórház, allergia, ezért máshogy kell táplálni stb stb. De én arra törekszem, hogy a jó dolgokra figyeljek. Most pl. meg lehet őrülni tőle, olyan ötletei vannak, mindenért hisztizik, vagy legalábbis megpróbál, de én azt élvezem, hogy mennyire vicces dolgokat mond, és énekel stb. És ahogyan a fogzás is, ezek is elmúlnak...
13:53-vagyok
Lányomnak pl. alul felül jönnek a fogai.
Műltkor fiamnak meg kellett tanulni 19 megyét és megyeszékhelyet, gondolhatod , hogy nem volt egyszerű, egyébként harmadikos.
Szóval arra mondják, hogy egyszeűen zajlani fog az élet, plána ha több gyereked lesz.
Nem hiszem, hogy irigyek lennének,akik ezt mondják.
mert ez így van.
majd meglátod, ha jöna foga, jöna szeparációs szorngás, jön a hiszti, beindul a mozgásfejlődés, tutira nem fog aludni :)
számtalan kérdést olvashatsz itt,ami arról sól, hogy pici korukban jó alvó, nyugodt babákkal éjszakáznak meg szenvednek az anyukák. ebből tudhatnd, hogy itt azér' nem "károgásról" van szó...
úgyhogy: élvezd ki, mert lezs még rosszabb is :)
engem csak azért zavar mert mi van ha nem úgy lesz, attól mert nekik "rossz" volt?!minden baba más.
dehát nem foghatom be a szájukat.
oké, rendben! :-D
az biztos h akkkor is csodás dolog a babázás!
Köszönöm a válaszokat!
Lehet pont a te gyreked lesz az a gyerek, akit leraksz a sarokba és ott marad.
2 gyerekem van, mint írtam, egyik sem ilyen és nem is akarnám, hogy ilyen legyen.
első voltam
Azért úgy egy pár hónap múlva, kíváncsi lennék megint a véleményedre :-))
14:02 utoljára szólok :o)
Egyetértek Veled. Nem "kell" hogy úgy legyen. Elsőm másfél hónapos korától átalussza az éjszakákat. Most két éves. A fogzást, egyéb betegségeket leszámítva, azóta is jól alszik éjjel, egyedül alszik el, nem kell mellette lenni, akkor is ha nem otthon vagyunk (nyaralás pl.) Pedig sokan jöttek azzal, amikor kicsi volt, hogy "örülj, mert majd megváltozik." (Hát ez mi más, ha nem irigység...) Nálunk a szomszédok azok akik szeretik "oszatni az észt". Amikor terhes voltam a másodikkal végig ezzel jöttek, hogy majd milyen nehéz lesz (akiknek kettő van). Hát most kettő van, de szerintem tök jó, pedig a kicsihez átlag 2-3szor kell kelni éjjelente...
Szóval nem kell hogy úgy legyen. Én mosolygósan meg szoktam hallgatni őket, aztán annyi.
Tanácsot meg olyanoktól kérek, akik barátok, és látom hogy jól csinálják (már nagyobbak a gyerekeik).
14:02-es nek
Ha jól olvastam a nagyobbik gyreked még csak 2 éves.
De lesz majd 12 és 18 is ne feledd.
első voltam
Szia! Nekem az az egészről a véleményem, hogy lesznek rosszabb időszakok és lesznek jobbak. Most még a jobban vagytok, de pár hónap és elkezd fogzani, félni egyedül, félni a sötétben. Ezek nem egyszerű dolgok, nem tudod előre milyen is lesz a babád. Lehet hogy alapjában hisztisebb lesz, de lehet nagyon nyugodt baba lesz. Az hogy most ilyen jól vagytok egyáltalán nem azt jelenti hogy mindig így is marad, de ezt majd akkor látod ha benne lesztek. Nem fogja mindig átaludni az éjszakát, nem fog mindig eljátszani egyedül, de az is lehet hogy igen :))) Minél nagyobb annál könnyebb és annál nehezebb is egyben, majd meglátod :)
Jó babázást nektek, 8 hónapos kislány anyukája !
Nekem még a terhesség alatt mondták, hogy mostantól nem lesz egy nyugodt éjszakám se. Szerencsére csak picit volt hasfájós este, de apán mindig elaludt. És éjszaka születésétől kezdve csak enni kelt fel és rögtön vissza is aludt. Akkor mondták, hogy ha majd jön a foga... Már kinnt van két foga, és csak a nyál mennyiségéből vettem észre, hogy jön a foga. Most azt mondják, hogy majd ha mászik...
Az orvos, védőnő is mondta, hogy nagyon kiegyensúlyozott baba.
Szerintem az a kulcsa, hogy te is nyugodt legyél, magabiztos, és szeresd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!