Meddig altattad ringatva a babád és hogyan állt át az egyedül alvásra?
Az enyém is kb ebben a súlyban van, bár ő idősebb, 22 hónapos. Már írtam, hogy nem kell a ringatásban megszakadni, én hintaszékbe ülve, ölben ringatom el. Ha pedig éjszaka többször ébred, akkor vagy melléfekszünk én vagy a férjem, vagy jön közénk az ágyba.
Ha egy baba 1 óra üvöltés után alszik el, az nem azt jelenti, hogy megnyugodott, és pihentetően alszik, hanem annyit, hogy elfáradt az üvöltésben, ezért kidől, de a szorongás megmarad, aminek később még meglesznek a következményei. Te meg majd biztosan nem fogod érteni, ha nehézségek lesznek az óvodai beszoktatással, mert bizalomhiányos lesz másokkal és szorongani fog, vagy ha esetleg éjszakai bepisilős gondok lesznek. Na mindegy, a te gyereked, azt csinálsz vele, amit akarsz (sajnos), csak arra reagáltam, hogy ha nem értesz egyet az anyósod nevelési elveivel, akkor nem kell igénybe venni a segítségét, hogy ti bulizhassatok. Mert ezzel csak valóban rontasz a helyzeten, hogy szegény gyerek azt tapasztalja, hogy időnként reagálnak a jelzéseire, időnként meg nem. Így nehezebb lesz alkalmazkodnia, beletörődnie a sorsába.
Még mindig nem érted, hogy az egy óra bömbölés nem azt jelenti, hogy folyamatosan hagyom üvölteni 60 percen át. Hanem hogy ott vagyok vele, csak nem veszem ölbe, ha feláll, akkor visszafektetem, hátsimi, pisszegés, ha újra kezdi, én hátrébb ülök, ha feláll, újra lefektetem, hátsimi, pisszegés. Magyarul nem hagyom magára. Egyébként van ikeaszékünk és számtalanszor ringattam el úgy, hogy az ölemben volt és együtt hintáztunk. Eleinte jó is volt, de aztán elkezdte azt, hogy ha felálltam, akkor már ment a nyafi, akkor már a sétálgatás sem volt jó. Nem tudom, te hogy vagy vele, de nem szívesen alszom ülve egy 12 kilós nehezékkel a testemen.
Hidd el, mindent megpróbáltam, hogy könnyebb legyen neki is és nekem is, de ez most az egyetlen megoldás. És inkább most csinálom végig, mint két év múlva, a dackorszak közepén...
most ne aggódj ezen hogy anyós hogy altatja,a lényeg hogy aludjon..! aztán majd az ünnepek után folytatod amit elkezdtél. én 2 gyerekkel csináltam végig,ugyhogy megértem ha belefáradtál az örökös fentlétbe,altatásba,stb.
Akinek megfelel hogy évekig ringatva altassa-az nyugodtan csinálja. de akinek elege lett azt csak biztatni tudom,hogy csinálja végig.
Utána én sokkal kipihentebb,és jobb kedvű lettem
ráadásul az enyémek még cicifüggők is voltak,ami plusz nehézséget jelentett. egésznap rajtam lógtak volna..
ugyhogy egy rossz alvó cicifüggő gyerek igen csak leszívta minden energiámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!