Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A GYED-et kell külön igényelni...

A GYED-et kell külön igényelni ha lejár a TGYÁS-om? Ha igen, mi a határidő?

Figyelt kérdés
Január 2-án lesz fél éves a babám. Nem szeretném ha hónapokig nem kapnánk pénzt.
2009. nov. 26. 16:55
 1/5 anonim ***** válasza:
szia. Nekünk most lesz féléves a babánk és szerencsére bementem a TB-be kérni igénylőlapot és a könyvelő már el is intézte, mert várhattam volna h maguktol küldjék az igénylőlapot. PEdig azt mondták majd küldik! Soval jobb ha magad intézed!
2009. nov. 26. 17:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Szia! Igen. Számold ki a 24 hetet, és az előtt egy hónappal kell beküldeni. Az OEP honlapján tudsz letölteni nyomtatványt, és azt kell kitölteni és beküldeni+ az ott megjelölt dolgokkal.
2009. nov. 26. 17:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem e hónap 12-én járt le a tgyásom. Előtte kb 1hétel küldöt az oep egy levelet hogy lejár a tgyás és ha szertném a gyedet akkor leírta hogy milyen nyomtatványokat kell kitöltani és vissza küldeni. Ma tudtam mindent elintézni(azaz ma adtam fel a postán) kíváncsi vagyok mikor kapom majd.
2009. nov. 26. 17:32
 4/5 anonim ***** válasza:
A munkahelyem tb kifizetőhely.Abtak nyomtatványt,mevittem az eredeti anyakönyvit és szerintem hónap elején kapom a pénzt.
2009. nov. 26. 17:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én munkahelyem is tb kifizetőhely, és azt mondták, hogy ha a szülés előtt már igénybe veszem a TGYÁS-t akkor újra meg kell igényelni a GYED-et is, de ha csak szülés után akkor nem. Nem sokkal szülés után bevittem a papírokat és a munkahelyem küldi minden hónapban a TGYÁS-t. de GYED-et még nem kaptam mert csak 3,5 hónaposok vagyunk.
2009. nov. 26. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!