Várandósok, kisgyerekesek előreengedése boltban, tömegközlekésen, orvosnál stb. Nektek erről milyen tapasztalaitok vannak?
Ill. mi a véleményetek erről? Mikor indokolt és mikor nem?
Én úgy vettem észre, hogy inkább mindehol tolakodásnak veszik.
Az idősek tényleg borzasztóak.
Engem is elkezdtek osztani a buszon mikor 13 éves voltam. Ültem, mert el volt törve a lábam és gipszben volt térdig, és egy ismerős direkt nekem foglalta anno a helyet.
Erre minden 50+ nő elkezdett osztani hogy mit képzelek, hogy leülök. Mankóval voltam......
Illetve a tinik is hasonlóak.
Az idősek tényleg borzasztóak.
Engem is elkezdtek osztani a buszon mikor 13 éves voltam. Ültem, mert el volt törve a lábam és gipszben volt térdig, és egy ismerős direkt nekem foglalta anno a helyet.
Erre minden 50+ nő elkezdett osztani hogy mit kép
Nekem csak a kismamákkal és az anyukákkal volt rossz tapasztalatom. Némelyikük elvárja, hogy mindenki essen tőlük hasra, csak mert terhesek/gyerekük van és úgy viselkednek, mintha ők lennének az egyetlenek a világon, akik képesek szaporodni. Egy példa: terhesen eltörtem a lábam, még nem nagyon látszott rajtam a terhesség, de a lábam miatt nem tudtam állni. Egy orvosi rendelő várójában ültem, amikor elém állt egy kismama. Először csak a pocakját dugta a képembe, aztán szép halkan elkezdett dünnyögni, hogy milyen bunkók egyesek, hogy kényelmesen ücsörögnek, miközben neki ott kell állnia nagy pocakkal...
De az öntudatos kismamákat leszámítva csupa jó tapasztalatom volt. Amikor már látszott rajtam a terhesség, mindig előre akartak engedni/átadták a helyüket. A babával is mindig előre engedtek a sorban, sokszor már én jöttem zavarba, mert amúgy nagyon ráértem volna, a babám is békésen szunyókált szóval egyáltalán nem voltunk erre rászorulva, mégis mindenki nagyon előzékenyen viselkedett velünk. Úgy gondolom, hogy elsősorban azok az anyukák/kismamák csinálják a feszkót emiatt, akikről messziről látszik, hogy mindenkit fejbe lőnének, aki nem ugrik azonnal, ha ők megjelennek, és esetleg még hangot is adnak a felháborodásuknak, aztán az ilyen kismamákkal (érthetően) nem szívesen udvariaskodnak az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!