Ha nincs apasáig nyilatkozat utólag, hogy tudom elérni, hogy az apa nevén legyen a születendő Baby?
Utólag is van rá lehetőség hogy a nevére vegye, csak én úgy tudom,hogy az hosszadalmasabb procedúra.
Bár logikus is, hiszen az anyakönyvi kivonatba is a te vezetékneveddel írják be,abból is új kell.
kiköltöztünk külföldre az igaz, de szerintem otthon is így megy:
mivel nem vagyunk összeházasodva, ezért a fiamat az én nevemre anyakönyvezték. nem lehetett a terhességem alatt semmit intézni, mert nem 1 az állampolárságunk. miután megszületett a fiam, be kellett adnunk az illetékes bírósághoz 1 kérelmet, h a párom a nevére szeretné venni a babát. kaptunk időpontot, behívtak, kifagattak:))) aztán kaptunk 1 papírt, ez teljes körű apasági elismerő nyilatkozat volt, ezzel el kellett menni új születési anyakönyvi kivonatot csináltatni. szóval nem 2 nap, de megoldható:))
próbálj vele beszélni, h vegye a nevére. nélküle nem tehtsz semmit.
amúgy tényleg csak a bírósági út marad, ami elég húzós.
Ha ekkora görény volt hogy lelépett én nem is venném az ő nevére a gyereket!!
Sőőt..
Csak a gyerektartás miatt akarod?
Sziasztok!
Köszi a válaszokat!Megpróbálok beszélni az anyóssal,h az önkormányzatra menjen be,neki hátha megengedik,h kihozhassuk az aláírandó papírokat és az anyjáéknál munka után aláírja!Amúgy nem a gyerektartás miatt akarom,mert az így sem ő fizeti,ha nem szülei,ugyanis van tőle már egy gyerkőzőm,aki 20hónapos!Őt is a nagyszülők szeretgetik,nem az apa!És hát ha felnőlnek kérdezhetik,h neki miért ez a vezeték neve neki miért az?!Ezért akarok,h őt is nevére vegye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!