Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha nincs apasáig nyilatkozat...

Ha nincs apasáig nyilatkozat utólag, hogy tudom elérni, hogy az apa nevén legyen a születendő Baby?

Figyelt kérdés
2009. nov. 26. 07:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs nyilatkozat,szüléskor a Te nevedre anyakönyvezik.Kb. 1 hónap múlva a gyámügy behívat,mert rendezetlen a gyerek családi jogállása.Ezt minden ilyen esetben kötelező megtennie.Ott elmondják a lehetőségeidet.
2009. nov. 26. 07:34
 2/10 anonim ***** válasza:

Utólag is van rá lehetőség hogy a nevére vegye, csak én úgy tudom,hogy az hosszadalmasabb procedúra.

Bár logikus is, hiszen az anyakönyvi kivonatba is a te vezetékneveddel írják be,abból is új kell.

2009. nov. 26. 09:02
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Az apának örökbe kell fogadni a saját gyerekét!
2009. nov. 26. 10:48
 4/10 anonim ***** válasza:

kiköltöztünk külföldre az igaz, de szerintem otthon is így megy:

mivel nem vagyunk összeházasodva, ezért a fiamat az én nevemre anyakönyvezték. nem lehetett a terhességem alatt semmit intézni, mert nem 1 az állampolárságunk. miután megszületett a fiam, be kellett adnunk az illetékes bírósághoz 1 kérelmet, h a párom a nevére szeretné venni a babát. kaptunk időpontot, behívtak, kifagattak:))) aztán kaptunk 1 papírt, ez teljes körű apasági elismerő nyilatkozat volt, ezzel el kellett menni új születési anyakönyvi kivonatot csináltatni. szóval nem 2 nap, de megoldható:))

2009. nov. 27. 21:12
 5/10 A kérdező kommentje:
De mi nem vagyunk jóba az apukával,mert időközbe lelépett,a szüleivel tartom a kapcsolatot,vele nem!
2009. nov. 27. 21:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Hát igy már nehezebb.Nálunk anno a gyermek születése után intéztük el.Előszőr a nevemre került,mivel nem volt apasági nyilatkozat.3 éves korig rendezni kell a gyermek jogi dolgait az illetékes gyámügynél,külömben egy kitalált apát irnak be. elött e bármikor bemehettek és rendezhetitek,nekünk még illetéket se kértek aztán utánna küldték az új anyakönyvi kivonatát. De igy,nélküle nem tehetsz semmit csak birosági uton kérheted de nem egyszerü. Nem is akarja a nevére venni? Vagy csak nem beszéltek egymással.? Mert amugy csak fél óra az egész herce-hurca. De birosági uton hosszadalmas.
2009. nov. 27. 21:31
 7/10 anonim ***** válasza:

próbálj vele beszélni, h vegye a nevére. nélküle nem tehtsz semmit.

amúgy tényleg csak a bírósági út marad, ami elég húzós.

2009. nov. 27. 21:36
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha ekkora görény volt hogy lelépett én nem is venném az ő nevére a gyereket!!

Sőőt..

Csak a gyerektartás miatt akarod?

2009. nov. 28. 06:38
 9/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!Megpróbálok beszélni az anyóssal,h az önkormányzatra menjen be,neki hátha megengedik,h kihozhassuk az aláírandó papírokat és az anyjáéknál munka után aláírja!Amúgy nem a gyerektartás miatt akarom,mert az így sem ő fizeti,ha nem szülei,ugyanis van tőle már egy gyerkőzőm,aki 20hónapos!Őt is a nagyszülők szeretgetik,nem az apa!És hát ha felnőlnek kérdezhetik,h neki miért ez a vezeték neve neki miért az?!Ezért akarok,h őt is nevére vegye!

2009. nov. 28. 08:33
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy így kiadják a papírokat, mert nekünk is a polg. mest. hivatalba az illetékes személy előtt kellett aláírni a papírokat, sőt úgy emlékszem, hogy még az ügyintézőnek is alá kellett írnia, hogy előtte nyilatkoztunk.
2009. nov. 28. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!