Apasági nyilatkozat mellé hajadonsági nyilatkozatot hol lehet beszerezni? KEll egyáltalán ilyesmi?
Figyelt kérdés
2011. ápr. 9. 13:11
1/10 anonim válasza:
Apaságihoz az apa+ te kellesz, mindkettőtök személyigazolványa, és lakcímkártyája, adókártyája, illetve az orvostól egy igazolás, amely tartalmazza, hogy mikor estél teherbe, és mikorra várható a szülés.
2/10 anonim válasza:
A hajadonsági nyilatkozatot a lakóhelyed szerint illetékes anyakönyvi hivatalban lehet beszerezni. Ha az apasági nyilatkozatot is a lakóhelyed szerinti anyakönyvi hivatalban intézitek, akkor oda nem kell, mert meg tudják nézni a rendszerben, hogy hajadon vagy-e.
Ha nem ott csináltatjátok az apaságit, akkor kérhetik.
3/10 anonim válasza:
Első kell hajadonsági nyilatkozat, mertha a baba fogantatása idején anyuka férjnél volt vagy bejegyzett élettársi kapcsolatban élt, akkor más a baba státusza. Bonyolult a törvény, hogy hány nap és ki mit csinál, de gyakran előfordul ilyesmi (például Bochkor Gáboréknál, most a Majkáéknál és a hétköznapi életben is)De kell az igazolás, hogy nem volt házas illetve nem élt élettársi kapcsolatban a baba fogantatása idején.
4/10 anonim válasza:
Nekem nem kellett igazolás, még az orvostól sem! Első lányommal három éve még kellett orvosi igazolás, most karácsonykor már az sem. Erről ahajadonsági papírról még nem is hallottam...nálunk nem kellett.
5/10 A kérdező kommentje:
Én is csak véletlenül futottam bele a neten! 2éve még nekem se kellett! Köszönöm a válaszokat!
2011. ápr. 9. 15:18
6/10 anonim válasza:
Nálunk is kellett hajadonsági nyilatkozat. Tatabányán a polgármesteri hivatalban csinálják meg. Az apasági nyilatkozatot, pedig csak úgy fogadták el, hogy közjegyzővel hitelesítettük kétezer valahányszáz forintért és csak utána kaptuk meg az anyakönyvit.
7/10 anonim válasza:
Nekem a népesség nyilvántartóban kellett kérnem igazolást a családi állapotomat illetően és azzal kellett menni apasági tenni+ orvosi igazolással a fogantatás feltételezett időpontjáról.(Bp.III.ker 2009.év)
8/10 A kérdező kommentje:
Fhooo... Salgótarjánban lakom,esetleg innen tapasztalatok?
2011. ápr. 9. 15:36
9/10 A kérdező kommentje:
Nem kellett semmi!!!:D
2011. ápr. 13. 18:52
10/10 anonim válasza:
Én ùjpesten élek.Itt kérik a hajadonsági nyilatkozatot. Okmànyirodában lehet kérni. És a gyámhivatalban lehet apasági nyilatkozatot tenni. De a védőnő tud tájékoztatást adni. Mert lakóhelyenként változik a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!