Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól kellene a babának...

Mikortól kellene a babának már ritkábban ennie, mint 3 óránként?

Figyelt kérdés
3 és fél hónapos a kisfiam, szeretnénk már átállni vele 4 óránkénti szoptatásra (vagy még ritkábbra), de valahogy nem megy, ragszkodik a 3 óránkénti cicihez. Amúgy nagyon szépen gyarapszik, sokat és jól szopik, kb 10 perc, negyed óra alatt kiszívja mindkét cicit. Éjszaka egyszer ébred fel enni, szóval akkor 7-8 órát is kibír (ha nem riad fel valamire előbb.) Várjak, míg idősebb lesz, vagy erőltessem a 4 órát?
2008. júl. 14. 08:20
 1/7 anonim ***** válasza:
Én ugyan sajnos nem szoptatok, de véleményem szerint ne erőltesd a 4 órát. Biztosan szüksége van a 3 óránkénti szopira a fiadnak, főleg úgy, hogy éjjel viszont sokat kibír evés nélkül. Majd ha ő érzi, akkor átáll a 4 óránkénti evésre.
2008. júl. 14. 09:01
 2/7 A kérdező kommentje:
és miben nyilvánul meg, hogy átállt? nem eszik, ha adok cicit?
2008. júl. 14. 09:26
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is 3hónapos és sűrűn eszik 2óránként is,persze én nem adok vizet sem csak tejcsit.Éjjel 8órát is kibir.Nem kell eröltetni,és nem az óra szerint kell,hogy egyen.Ha éhes ennie kell.Tudja mi az elég.
2008. júl. 14. 09:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia én az első babámat szoptattam 18 hónapig,és 6 hónapos koráig szoptattam 3óránként,nekem az éjjelt sem aludta átt,akkor is pontossan 3 óránként kérte a cicit.Most van egy 3 hetes babám,és éjjel is szopizik 2óránként,nagyon elvagyok fáradva,de ha éhes adok mindig neki.Remélem hamarossan áttáll és éjjel csak 4óránként fogja kérni a didit.Szerintem nemkell ráerőltetni a 4 órát,mert lehet hamarossan áttáll magától.
2008. júl. 14. 09:49
 5/7 anonim ***** válasza:
Első válaszoló vagyok. Hát gondolom, hogy akkor adsz neki cicit, ha kéri, nem folyamatosan kínálgatod.... Tehát kvázi észreveszed, hogy nem fogja kérni olyan sűrűn. Én így gondolom.
2008. júl. 14. 11:50
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2008. júl. 14. 11:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Adj neki akkor, amikor kéri. Aztán észre fogod venni, ha kicsit később kér majd. Illetve, ha mindig 10 perccel később adsz neki, lassan elérhetitek a 4 órát. De csak akkor, ha ő is úgy szeretné. Szerintem nincs azzal gond, ha még 3 óránként eszik és mondom, majd észre veszed, mikor tovább bírja.

Jó babázást!

2008. júl. 14. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!