Meddig kell az ujszülöttet 3 óránként etetni? Hány hónapos korától eszik "ritkábban"? Tapasztalatok?
Szia!Az én lányom 1 hónapos kora óta nem eszik éjjel,de napközben azóta is 3 óránként 5X.
8-11-14-17-20
7hónapos kislány anyukája
Kicsinek a fiam 5x evett 6,9,12,15,18 illetve +egy szopi alvás előtt.
A mai napig ez így van, de már szilárdat eszik,14 hónapos.
Az én kislányom is evett a legelején éjjel is 3 óránként. 2 hónapos kora óta viszont szinte átalussza az éjszakát. Este 9-kor még eszik és aztán 5-6 órakor ébred újra.
Most 3 és fél hónapos, de napközben pontosan 3 óránként jelez az ennivalóért. :)
Nem csinálsz semmit rosszul! Az én babám 6 hós múlt és mostanra sikerült elérni azt, hogy csak 1x kel éjjel enni (hajnali fél4-kor). 4 hónapos koráig 3x kelt. Hozzá lehet szokni az éjszakai műszakhoz, sajnos muszáj. Nem minden baba alszik egész éjjel, sőt! Én minden praktikát kipróbáltam, hogy aludjon de semmi nem vált be úgyhogy szeintem ez majd magától elmúlik náluk ahogy telik az idő.
Mi eddig 3 óránként ettünk nappal is, viszont ez is változott 1-2 hete már csak 4 óránként kér. Ezt is a baba fogja diktálni szóval nyugi, majd változik és látni fogod.
Csináld úgy, ahogy a babád kéri. Persze csak bizonyos határokig.
1. hét: a kórházban óránként evett. Éjszaka is.
2. héttől: 3 óránként evett, este tízkor utoljára, aztán fél 3-ig aludt, majd 5kor ébresztő.
Úgy egy hete szinte 2 óránként enne a kislányom, de csak 60-80 grammot. Ez meg kevés, mert eleve ennek a dupláját szokta megenni. (nappal mérem, azért tudom)
Úgyhogy elkezdtem kihúzni a 3 órát 3,5-4 órára, mert így megeszi az adagját, nem csak nyammog. És éjjel ugyanúgy fél 3-kor kaja van. 2 napig volt rossz, mert éhes volt már, de elég naponta 5-10 perccel nyújtani az evések közti időt szerintem.
Hogy mikortól lesz átaludt éjszakátok, nem tudom. Nekem 2x fordult elő eddig, egyszer 80 grammal aludt reggelig, utána meg 120 grammal. Tehát nem a kajától függ. Szerintem. Ne erőltesd. A legtöbb gyerek nem alszik át éjjeleket nagyon sokáig.
De ha nem jó neki a ritkább evés, ne erőltesd, a felnőttek sem egyformán esznek.
Éjszaka próbáld meg, ha csak megszokásból ébred fel, akkor megsimogatod a hátát, hátha visszaalszik.
Nem szabad éjszaka nagylámpát kapcsolni, tisztába rakni.
Valamelyik előző válaszoló vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!