Mi a sírni hagyás definíciója nektek? Melyiket alkalmaztátok/alkalmazzátok?
1. Berakni a kiságyba, ajtót becsukni, majd abbahagyja
2. Berakni kiságyba, kimenni, de adott időnként visszanézni megnyugtatni
3. Berakni kiságyba, ott maradni vele végig, szóval/énekkel nyugtatni, esetleg kivenni, de még ébren visszatenni
4. Berakni kiságyba, síráskor felvenni, visszaaltatni, újra letenni, míg nem sír.
5. Berakni kiságyba, síráskor felvenni, de hiába próbálkozol nem nyugszik meg semmitől, míg álomba nem sírja magát.
Én csak akkor rakom be a kiságyba és hagyom sírni ha már nem birom idegekkel, csapkod, tépi a hajam, arcom. Ez max 2-3 perc amig lenyugszom.
Kisfiam annyira tud sirni h ha 5-10percnél tovább hagynám megfulladna.
Van hogy sirás közben alszik el de akkor a kezemben van. Èn nem látom értelmét a sirni hagyásnak.
Számomra az is sírni hagyást jelent, ha anyuka ül az üvöltő gyereke mellett, és simogatja, beszél hozzá, stb., de továbbra sem veszi fel megnyugtatni (mert hú, ezzel elrontaná a tréningezést), és csak bámulja, ahogy a gyerek céklavörösen ordít keservesen (van ilyen ismerősöm).
És közben saját bevallása szerint megszakad a szíve, de akkor sem veszi fel, merthát a következetesség ugye...
Én is azt gondolom, hogy az anyának az a dolga, hogy a gyereknek azt nyújtsa, amire szüksége van, ha ölben alvásra, akkor azt. Még akkor is, ha az neki esetleg kényelmetlen.
De ez csak az én véleményem, és senkit nem pontoztam le.
Hogy ne kelljen végig elolvasni:
"Kutatások bizonyítják – emellett az én tapasztalataim szinte eltörpülnek –, hogy három-négyéves korban azok a gyerekek a kreatívabbak, azok a gyerekek a kevésbé agresszívek, azok a gyerekek vágyódnak kevésbé ölbe, akiket ebben a korai időszakban mindig fölvettek, ha sírtak, amikor ölbe vágytak. Az anyuka megtanul néhány nap alatt különbséget tenni a sírások között, fantasztikus füle van, tudja, hogy mért sír, megismeri a sírást. Az ölbe vágyó gyereket ölbe kell venni! Nincsenek olyan nevelési megfontolások, amelyek alapján azt mondhatnánk, hogy hagyjuk, hadd sírjon. El lehet érni – sajnos, ezt is kipróbálták –, ha a baba üvölt, az anyuka nem reagál, másnap már egy perccel kevesebbet üvölt. Egy hét alatt el lehet érni, hogy többet nem üvölt. Hogy ilyenkor kihúzza-e magát az ember és azt mondja, hogy így kell gyereket nevelni, vagy elsüllyed a szégyentől, hát, ez ízlés dolga. Mert ez a gyerek azt tanulja meg, hogy a világot nem érdemes megszólítani, mert a világ úgyse felel soha. "
Mert nem minden fekete és fehér. 64%-os, lehet másként is :) relax mami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!