Feleslegesen járna a lányom gyógytornára? 16 hónapos lányomat elvittük gyógytornászhoz megnézetni.
Panasz különösebb nem volt, befelé áll a lába járás közben, illetve 2 hete rengetegszer megy lábbujjhegyen, amikről tudom, hogy gyakran csinálják a gyerekek.
Főleg azért vittem, mert faros volt, kötött csípő miatt terpeszpelusoztuk, kengyel és műtét is szóbakerült, de aztán azt mondták, minden oké, de én gondoltam, nézze meg szakértő szem így egy évvel később. A szakértő szem mindenféléket megállapított, nem jól áll a gerince, bal fenéken ül, medencéje jobbra fordul, kötött a medence, nem jó, hogy lábujjazik, nem jó, hogy "kapar" a lábujjaival.
A megoldás, hogy hordjuk hozzájuk gyógytornára, kb egy év kell az eredményhez, egy alkalom 4000 ft.
Oda nem visszük, már csak azért sem, mert messze van, nem tudjuk megoldani. Arra gondoltam, keresünk a közelben gyógytornászt,úgy néz ki, találok is, olcsóbban is, ha ő is azt mondja, illetve majd az Ortopédiai Klinika kontrollon is, akkor jár gyógytornára a lányom.
Ami a fura, hogy az ismerősök, néhány családtag furán néz ránk, hogy pl minek vittük el, ha nincs panasz, meg ilyen kicsi gyerekek nem szoktak gyógytornára járni, meg az ő lánya is lábujjazott, mégsincs baja, meg hogy tuti minden gyereknél találnának valamit, ami mondjuk igaz is lehet.
Most tényleg "túlzás" lenne, ha járna a gyógytornára?
Szia!
Hát arról,hogy ilyen pici babát nem szoktak gyógytornászhoz vinni arról csak annyit,hogy a fiam 3 hetes kora óta jár gyógytornára,mert feszes volt az izomzata.Most 7 hónapos,már csak 2 hetente fél órát kell járnunk Dévény tornára.Neki baromi gyors a mozgásfejlődése,és én látom,hogy milyen eredményeket értek el nála.Tökéletesen lépked tele talppal (persze csak ha kapaszkodik)Az valóban nem jó ha a lábujján megy,de van akinek így kezd el járni,aztán szépen leszokik róla.Szerintem ártani nem árt ha jártok.Ha úgy érzed,hogy feleslegesen csak a pénzre mennek,akkor kérdezz meg egy másik gyógytornászt is.A "minek vittétek,ha nincs baja" pedig nem jó hozzáállás,mert én látom azokat a gyerekeket akiknek így gondolkoztak a szüleik...és
Hát amiket leírtál, azok tünetek, én levinném és hordanám gyógytornászhoz.
A beszólogatósokat meg felejtsd el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!