Babám 3400 grammal született. Ma 2 hónapos és már 6900 gramm! Kicsit aggódom, hogy túl gyorsan gyarapodik (anyatejet és tápszert is kap). Van olyan, akinek hasonló gyorsan gyarapodik a babája?
Hogy lehet ilyen hülyeségeket írni, hogy kitágul a gyomra meg hogy tömve van, ha egyszer éhes te éheztetnéd inkább?
Add neki nyugodtan, majd le fog csökkeni a hízás ahogy nő egyre kevesebbet fog hízni, hidd el nem lesz baja. :)
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
61 cm a babám most, de nem kövér, nagyon kis formás baba! Igen, talán majd a hozzátáplálás korábban való elkezdése lesz a megoldás rá. Egyébként már most azt veszem nála észre, hogy nem kér "extra" adagokat, sőt, van, hogy kevesebbet is, mint egy "normál" adag.
Én is azt hallottam mindenkitől (védőnő, ismerősök, orvosi asszisztens), hogy nem lehet túletetni a babát, mert annyit kér, mennyire szüksége van.
2-es vagyok. Megnéztem a kiskönyvet,így alakult a hízása:
2 hónaposan-6220 gr és 63.5 cm
4 hónaposan-8080 gr és 67 cm
5 hónaposan- 8520 gr és 70 cm
8 hónaposan-9170 gr és 72 cm
9 hónaposan-9790 gr és 75.5 cm
11 hónaposan- 9700 gr nem nőtt magasságra
12 hónaposan-9980 gr és 80 cm
Láthatod,hogy ő is sokat nyomott 2 hós korában,de ő eleve majdnem 4 kg-val született,a Te babád kevesebbel,szépen gyarapszik,majd elkezd mozogni,nyúlni és leáll ez a gyorsütemű hízás.
Hát nem értem azokat az anyukákat akik azt mondják, hogy csökkensd az adagját meg ne adj neki annyit. Inkább torkaszakadtából üvöltsön az a gyerek,
Egyen annyit amennyit kér! Majd lemozogja.
Mennyit eszik egyszerre?
Nekem is sokat hízott a babám. 4520 graam és 54 centivel született és 5 hetesen 5900 gramm és 58 centi volt( nem kövér baba) most 8 hetes jövőhéten megyünk ujra védőnőhöz. Ennyit kér nincs mit tenni.
Kedves 2.-dik!
Köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad nekem! :) Igen, látom, hogy a te babád is szépen gyarapodott, de aztán lelassult. Szerintem majd nálunk is így lesz, csak első baba és kicsit aggódtam. Bár mindenki azt mondja, hogy nem kell, tudja a picur, hogy mennyire van szüksége. :)
Szia!
Ne ijedj meg attól sem, ha nem lassul a gyarapodása. (Orvos is vagyok, bár még csak gyerekgyógyász rezidens). Kislányom anyatejes volt, 3160g-mal született. 6 hetesen 5 kg, 3 hósan 7 kg volt - ekkor kezdtük a gyümölcsöt, pont a súlya miatt ("fél éves súlyának is megfelel").
6 hósan majdnem 10, 1 évesen 12 kg volt, most töltötte a 2 évet, 16 kg.
A mozgásfejlődését úszással "segítettük", nem maradt el semmivel egyáltalán - szaladgál sokat, tanul lépcsőzni-motorozni-ugrálni (tudom, van, akinek ez hamarabb megy, de ő meg már szoba- és ágytiszta erőltetés nélkül, és a betűk is régóta érdeklik, rengeteget ismer már)
Ő így fejlődött - a te babáddal sem lesz semmi gond! Ja, és kislányom kevés sütit kap, viszont az összes zöldséget-gyümölcsöt (még a csírát is:)) nagyon szereti, és nyilván nincsenek etetési problémáink :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!