Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ügyesnek számít 5 hetes...

Ügyesnek számít 5 hetes babám, vagy ez mind átlagos korához képest? (többi lent)

Figyelt kérdés
Ülő helyzetben, ha nem álmos, tartja a fejét min. 1-2 percig, hasról oldalra fordul(ritka), ma oldalról hasra fordult. Hátról nem forog. Hason emeli a fejét pár centire, kis motiválással át is fordítja:)
2013. dec. 6. 14:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
25%
8-9. lehet ez is az oka, de nem feltétlenül. Mondjuk egy megnézés nem árthat.
2013. dec. 6. 15:20
 12/19 A kérdező kommentje:

Feszesek az izmai? Hát eléggé megfeszítette őket az biztos, mert neki se tetszett a hasonfekvés, sőt a hasa is fájt. Amúgy igen, háton alszik, a hason alvásról mindenkitől rosszakat hallottam, én úgy sem merem hagyni magában.

Miután sokat eszik, tud vállon büfizni... Amúgy csak ülve, vagy "lógva", de az utóbbit nem szívesen csinálom, nem is szoktam

2013. dec. 6. 15:30
 13/19 anonim ***** válasza:
Nekem is ülve büfizett csak a lányom, de nem tudom te hoy csinálod, de én úgy csináltam, hogy ült ugyan, de a hóna alatt ahogy fogtam kicsit emeltem is rajta, így ugyan ült,de a gerincét nem terheltem
2013. dec. 6. 15:51
 14/19 A kérdező kommentje:
Én is próbálom egyenesen tartani a hátát, mert úgy hamarabb büfizik.
2013. dec. 6. 16:07
 15/19 anonim ***** válasza:

Ha ezeket szándékosan csinálja, akkor ügyes, de nem jelent semmit a jövőre nézve.

Fiam 1 hetesen hasonfekve forgatta a fejét, 3 hetesen alkarra támaszkodva percekig nézelődött. 3 hósan fordult az oldalára hátról, amit teljesen abbahagyott egy hónapra.

Most már elmúlt 5 hónapos, és még nem fordult át.

Egyébként, mikor nagyon pici volt, ő is hasra fordult oldalról, de szerintem csak áthúzta a feje, nem tudta magát eléggé tartani. Hónapokkal később, mikor szándékosan akarta csinálni, nagyon megküzdött vele.

2013. dec. 6. 16:13
 16/19 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, azóta átfordult hátról hasra. :D

Az jutott még eszembe, hogy most azt mondanám, inkább erős, mint ügyes. Még nem használja tudatosan a végtagjait. Írtam, hogy fiam 3 hetesen alkarra támaszkodva nézelődött, de az kimaradt, hogy csak akkor, ha véletlen ott volt a keze. Elmúlt 3 hónapos, mire tényleg szándékosan csinálta, akkor már bárhonnan odatette a kezét, ha föl akart tápászkodni.

De lesz majd még ügyes is hamarosan. :)

2013. dec. 6. 19:07
 17/19 anonim ***** válasza:
Ma 6 hetes a fiam, megcsinalja ugyanezeket (egy hete is...). 2-3 hetesen tobbszor atfordult hasrol hatra, de szinten meregbol, illetve, ha a kezet nem raktam tul szeles tamaszba. Most mar nem forog, mert egyre jobban erzi magat hason, mar szivesen alszik is igy. En hagyomanyosan, vallhoz tartva bufiztetek, de nem vetem at, fuggolegesen tartom csak, igy o is egyedul tartja a fejet. De ami megjobban lenyugoz, az a figyelme, ami naprol-napra koncentraltabb, az, hogy felismer arcokat es az, hogy 3 napja visszamosolyog. Egyszeruen imadom! :-) Sot o a legszebb baba is szamomra. A sajatja mindenkinek kulonleges...
2013. dec. 7. 04:07
 18/19 anonim ***** válasza:

Nekem a doki egyszer azt mondta,hogy ha pár hetes baba átfordul, az véletlen, vagy tényleg a feszesség miatt van. A feszes babák hasról hátra tudnak fordulni.

Anno az én fiam is feszes volt, ő is korán átfordult. Persze ez nem igazi fordulás volt. Hason volt, és a feszes nyakizma húzta hátra a fejét, ő meg ebben a pozícióban eldőlt oldalra, utána meg a lendület vitte a hátára. De ez nem forgás!

2013. dec. 7. 05:12
 19/19 Katicaolaj ***** válasza:

Dévényes helyett orvos lássa!

[link]

2013. dec. 7. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!