Szerintetek 1 éves kislányom egy átlagos gyerek? A Te gyereked milyen volt 1 éves korában?
Lányom 1 évesen minden hová felmászott!
Egyedül nagyon szépen eljátszott a játékaival.
Ha teregettem, a vizes bugyikat mindig a fejére húzta:)
Egy szót nem mondott, csak gagyogott, de be nem állt a szája.
Senkitől sem félt, bárkivel el volt, elment.
14-17 aludt délután.
Imádta a Mickey Egér játszóterét!
Az én lányom most múlt 1 éves. Ő is már 2-3 hónapja jár teljesen egyedül, a futást próbálgatja. Ha mondom neki "kerekecske gombocska és csip csip csóka" a megfelelő jelzéseket mutatja. Nagyon vidám, élénk ébredés után képes azonnal nevetni, játszani. Kifáraszthatatlan, jön-megy, mászik fel-le, folyamatosan mozgásban van. Imádja a kábeleket, a telefontölőket, telefonálni (mikor felveszi annyit mond: mama) Közvetlen, de nem túlságosan, de elég könnyen barátkozik, produkálja magát ismeretlenek előtt is.
Ha azt mondom neki, nem, akkor elkezdi rázni a fejét és nem csinálja tovább (bár ez még nem mindig válik be :)
Szereti a játékait, de jobban szereti az egeret nyomkodni, a billentyű gombjait felszedni. Teregetéskor ő is a fejére húzza a bugyikat, mindent :)
Szavakat még nem használ (kivéve: baba, mama, na) de egész nap "csacsog" :)
2 szer alszik napközben, de van, h csak estefelé dől ki, változó. Kifejezetten imád enni, de nem dagi az állandó mozgás miatt.
4-es vagyok.
Hidd el, minden gyerek más temperamentum. Én is aggódtam a kisfiam miatt, azt nem gondoltam, hogy hiperaktív, de túlmozgásosnak, nevelhetetlennek tűnt. A játszón a többi anyuka vidáman beszélgetett a homokozó szélén, miközben a gyerekeik matattak, én meg órákon át kergettem a sajátomat, mindenhova felmászott, mindenki alól kihúzta a motort, ha nem tetszett valami, odacsapott vagy hisztizett, és akkor még alig múlt egy éves. Most 3 lesz, még mindig elég eleven, gyakran szófogadatlan, de amúgy teljesen normális, gyerek.
A kishúga meg olyan, hogy leteszem, és ottmarad. Ő is pakol, meg próbálgatja magát, de elég kétszer rászólnom, hogy ne piszkálja például a vasalózsinórt, és akkor nem piszkálja. Nagyon érdekes, hogy ugyanazoktól a szülőktől, ugyanolyan nevelés mellett mennyire más a két gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!