Meddig kell azt nekem csendben tűrnöm, hogy a kis étkű gyerekemre egyesek megjegyzést tesznek és bezzegelnek, hogy xy már miket és mennyit eszik, úgy hogy az én babám normál súlyú, akikhez hasonlítják azok pedig a normál súlytartomány felett vannak?
Nem kell tűrnöd, ott hagyod őket és kész. Az én fiam sem túl nagyétkű, meg mozgékony is, ezért soványabb, mint az átlag. Most 2 éves és minden rendben van vele.
Bevallom, hogy én is féltem, hogy ilyen megjegyzéseket tesznek rá, de eddig nem történt ilyen.
Ha a gyerek jól érzi magát, nem beteges, akkor nincs baj.
Kedves 1-es! Aki válaszol egy kérdésre az épp annyira ráér/unatkozik, mint a kérdező.
Kedves 2-es! Teljesen egészséges a gyerkőc és a súlyával sincs gond. Sajnos ezeket az embereket nem tudom egyszerűen elkerülni. Konkrétan rokonok.
2-es vagyok: sajnálom, hogy ennyire elkerülhetetlenek. Gondolom, eléggé kiakasztanak. Pedig ha semmi gond a gyerek súlyával, akkor igazán megérthetnék, hogy ő nem zabál és kész.
Felnőttek között is van kis-és nagyétkű is.
Csak, hogy kicsit megnyugtassalak!
A fiam születésétől kezdve zabál, és gurul. Állandóan maceráltak miatta az orvosok, meg a védőnő. Én csak irultam-pirultam, időnként kínomban visszakérdeztem, milyen fogyókúrát javasolnak x,y hónapos gyereknek! Persze mindenki idiótának tartott...
Majd ha elindul....-hajtogatták. No, semmi nem változott! 6 hósan 9 kg, 12 hósan 12,6 kg, 18 hós státuszon 16,9 kg volt. Most 22 hós, gyanítom veri a 18 kg-t. Pedig hidd el, nem dagadt. Elég magas is hozzá. A barátnőm 3 éves fiával azonos 98-as cuccokat hord! Mégis, majd 2 évig égettek, hogy milyen kis husi....
Hagyd a fenébe, nem érdemes ezen rágódni!
7.
érdekes, hogy mennyire eltérően értékelik a súly kérdését. az én fiam is havi 1 kg-ot gyarapodik, de soha nem tettek rá megjegyzést. 4 hónaposan több, mint 7 kg, valószínűleg 6 hónapos korára ő is 9 körül lesz... soha egy rosszalló megjegyzést nem kaptam. a védőnő úgy fogalmazott, h "nagyon szép a súlygyarapodási görbéje" :)
7.vok
Látod, mennyire eltérően vélekednek erről hozzáértők (dokik, védőnő). Szerinted mit éltem át első gyerekkel, ilyen megnyilvánulásokkal. Már előre rettegtem, ha státuszra kellett vinnem. Amikor a 16,9-et mérték, külön kikeresték valahonnan, hogy ez egy 4 éves gyerek súlya! Én meg csak álltam, hogy jó, és akkor most mi van???
Kérdező, ne haragudj, hogy eltértem a témától!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!