Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tenyleg hatra kell huzgalni a...

Tenyleg hatra kell huzgalni a kisfiuk fitymajat?

Figyelt kérdés
8 honapos fiamnak eleg szuk es valaki azt mondja, hogy nem szabad, mert az orvos megcsinalja egy eves kora korul, hogy teljesen hatrahuzza, valaki meg azt mondja, hogy muszaj 'tornaztatni' mert kulomben szukulete lesz. Nem szeretnem ha korulmetelnek!
2009. nov. 22. 10:26
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát tanácsos, hogy a fitymaszűkületet el lehessen kerülni. Igazából az orvosnál kicsit drasztikusabb a megoldás, azért nem szokták a szülők szeretni, de ha neked úgy kényelmesebb, nem hiszem, hogy gond lenne ha megvárnád a dokit.
2009. nov. 22. 10:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi szeptemberben voltunk vele sebészeten egy főorvosnál és nekem azt mondta hogy minden este fürdés után húzogatni kell kicsit hogy táguljon és akkor kell vissza menni ha majd szobatiszta lesz. Szépen alakul már neki. Idézen a dokit: 'nem mindegy hogy egy kis letapadást kell helyre hozni,vagy műteni kell.' szegénykémnek olyan szűk volt,hogy attól féltem nemfog tudni pisilni,mostmeg már egész jól hátra lehet húzni.
2009. nov. 22. 10:34
 3/9 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem meg nem szabad, majd ő magának úgy két éves kora körül, óvatosan fürdés közben, némi olajjal.
2009. nov. 22. 11:01
 4/9 anonim ***** válasza:
32%

Kinyitsz egy gyermek-ápolás könyvet ha van otthon és biztosan le lesz írva, hogy ezt minden anyukának kéne csinálnia.

Rengeteg fiú szenved fitymaszűkületben és pont amiatt mert sok anyuka nem csinálta neki ezt az egyszerű műveletet minden este fürdés után. Ilyen könnyen elébe lehetne menni ahelyett, hogy felnőtt fejjel majd körülmetéljék...

11:01-nek mondom a gyerek saját magának úgyse fogja csinálni, mert annyira nem kellemes dolog és hülye lesz majd magának fájdalmat okozni, pláne 2 évesen. Addig kell csinálni, míg a baba nem fog emlékezni rá.

2009. nov. 22. 11:05
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

11:01 megint. Mert ha nem emlékszik rá, akkor nem gáz???

És a Stadelman könyvben így van leírva. És nem lesz ettől fitymaszűkület. És azért mondtam, hogy óvatosan és olajjal. De majd a kérdező eldönti, hogy mit fog csinálni.

2009. nov. 22. 11:08
 6/9 anonim ***** válasza:
68%
Az én fiam 9 hónapos és már hónapok óta csinálom a dolgot orvosi javaslatra. Addig húzom, ameddig biztonságosnak érzem, meg persze ahogy a doktornőnk mutatta. Most felírt egy krémet, amitől kicsit lazulni szokott a bőr. 10 napig kell kennem fürdés után, majd 20 napig nem, s így tovább. Kíváncsi leszek az eredményre!
2009. nov. 22. 11:33
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha 10 gyermekorvost megkérdezel, 10 féle választ fognak adni :(

ahogy az a fenti válaszokból is kiderül.

Ha bízol a gyermekorvosotokban, kérd ki a tanácsát, dönteni úgy is Te fogsz.

Körülöttem elég sok fiú babának nem huzogatták rendszeresen, így orvos lett a vége. :(

Úgy gondolom ez adottság is valahol, hogy visszahúzható lesz-e, vagy sem. Vagy nem?

Mi minden esetre tornáztatjuk, elég szépen vissza is megy már neki a bőr, mert akár emlékezne, akár nem az orvosi beav.-ra, én kapnék szívbajt tőle.... :)

11 hós anyukája

2009. nov. 22. 12:26
 8/9 anonim ***** válasza:
33%

11:08 Igen, ha nem emlékszik rá, nem gáz. Ha rákeresel még ezen az oldalon is találsz olyan férfiakat, akikben igen mély nyomot hagyott az orvosi beavatkozás és mái napig trauma ként fogják fel.

Nem hiszem el, hogy egy anya, aki szereti is a gyerekét, kitenné ilyesminek.

2009. nov. 22. 12:32
 9/9 anonim ***** válasza:
56%
Hát én mindenhol azt olvastam,hogy kell,mert másképp szűkülete lesz.És csinálom is minden este.De nem szabad erőltetni,csak amennyire könnyen megy annyira kell húzgálni és kb. 2 éves korára lesz teljesen hátrahúzható.
2009. nov. 22. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!