Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amióta megtudtam, hogy várandó...

Amióta megtudtam, hogy várandós vagyok táppénzen vagyok idén Júniustól. Veszélyeztetett terhesség miatt. Meddig kaphatom a táppénzt? 65 ezret kapok, mit fogok kapni táppénz helyett? Mennyire számíthatok? Hogyan kell igényelnem?

Figyelt kérdés

2013. nov. 30. 10:07
 1/5 anonim ***** válasza:
A szülésig lehetsz táppénzen. Illetve a szules várható időpontjától vissza számított negyedik héttől mehetsz tgyasra. A TGYAS 6 honap, utana a gyerek ket eves koráig GYED, majd harom eves koraig GYES jár. Csaladipotlek a szules hónapjátol. A TGYAS, GYED igényt a munkáltatónál kell beadni, o koteles továbbítani. Gyest es családipotlékot a MAKnal kell igényelned.
2013. nov. 30. 10:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Közben gondolom a családi adókedvezményt megigényeltétek, te vagy a párod, de ha nem, az adóbevallásnál visszamenőleg kérheted.
2013. nov. 30. 10:24
 3/5 A kérdező kommentje:
Igen a 91.napjától a terhességemnek megigényeltem a 10 ezer Ft-os adókedvezményt így kapok 65 ezret, előtte kb.100 ezer Ft volt a fizetésem.2 évet úgy dolgoztam, hogy sohase voltam táppénzen.Ha a TGYÁS-t 6 hónapig kaphatom, az kb mennyi lesz?És a többi juttatás,GYES,GYED?
2013. nov. 30. 10:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Az utolsó 180 bérezett napodból vesznek egy átlagot,annak a 60%-a lesz a táppénzed.Ha nincs még 2 éves folyamatos munkaviszonyod,akkor a táppénzed 50% lesz.A táppénzből 16% szja-t vonnak,járulékokat nem.Ha a Gyed összegére vagy kíváncsi,mivel jövőre fogsz szülni,akkor az idei azaz a 2013as jövedelmed lesz a Gyeded alapja,a fizud 70%-a.
2013. nov. 30. 10:58
 5/5 A kérdező kommentje:
De ha júniustól táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt,akkor az az előtti béremet veszik figyelembe ugye?
2013. nov. 30. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!