Létezhet olyan, hogy forogni tud a baba meg kúszni és valamiért nem képes felülni, felállni? Ti hallottatok már ilyenről?
Kislányom 9 hónapos és nem ült még fel ill. azt csinálja, hogy egyik kezén támasztja magát de inkább oldalt fekvésben és nem mászik hanem hintáztatja magát négykézláb. Csak kúszik. Ha felültetem úgy marad.
Jövő héten akarom dokihoz vinni megkérdezni a véleményét. Szerintetek létezik, hogy valami baja van?
Én úgy érzem, hogy nincs de már hónapok óta nem lépünk tovább (amiket leírtam már 2 hónapja csinálja) és kezd idegesíteni. A védőnő szerint nincs lemaradva (telefonon beszéltünk) majd mostanában kellene felülnie 9-10 hónaposan.
Nyugi,nyugi!:) A hintáztatásból("kutyázás") lesz majd a mászás,ülés pedig a mászásból.Nem "felülnek" a babák,hanem "kiülnek" mászóhelyzetből.Meglátod,hamar jönnek ezek,cseppet se aggódj!
Utána majd aggódhatsz eleget,hogy éppen hol van,milyen disznóságot csinál.:)
:D Furi lehet a lányod!
Ahogy előttem is írták, ez teljesen normális ütem! Az én fiam mikor elkezdett kúszni, 1 hétre rá már hintázott négykézláb. Azt hittük nemsokára mászni fog... 3 hónapig kúszott, ezt profi szintre emelte, mint egy igazi kis kommadós. :) Aztán 10 hósan egyszer csak elkezdett mászni és két héten belül felállt és kézenfogva elindult! 1 nappal mielőtt 11 hós lett volna megtette az első "lépéseket" önállóan, simán gyalogolt kb. 3 métert. Ahhoz képest mennyit vártunk, egész jól belehúzott a fejlődésbe. :D Mászás után tanult meg felülni, előtte ő is megült, ha felültettük, de ezt nem is szabad erőltetni! Neki csak azért kellett megtanítani, mert 8 hónaposan már nem fért el fekve a védőnőnél a mérlegen.
Nyugalom, vissza fogod még néha sírni a kúszós időszakot! :D
Az én fiam sem mászott 9 hósan, de ugyanezeket csinálta, amiket írtál. Ülni már tudott, de nem szabályosan, mint a nagytesója tette azt annak idején kiülésből, hanem oldalt felhúzta magát...
10 hónaposan kezdett mászni és 11 hónapos korára már szinte teljesen felváltotta a mászás a kúszást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!