Mennyi idő eltelte a legmegfelelőbb az első és a második baba vállalása között, mind az anya egészségi állapotanának illetve a gyermekek nevelődésének szempontjából?
Ti mit tapasztaltatok, hogyan kedvezőbb? Az első szülés után bizonyos időt a nőnek biztosan várni kell (nem tudom még, még nincs gyermekem, csak foglalkoztat a gondolat...)Valamint én mások gyerekein azt tapasztaltam, hogy ahol az egyik követte a másikat, épp hogy egy év köztük a korkülöbség, azok nagyon rosszak tudnak lenni, de van ahol 5 év a korkülönség ott a szülök szerint gyerekkoruk alatt talán egyszer hallották őket összekapni...Persze biztos a nevelés is közrejátszik.
De ti mit gondoltok? Köszi
Valahol olvastam egy nagol tanulmányt ami szerint állítólag a női szervezetnek egy gyermek születése után min. 5 évre van szüksége a teljes regenerálódáshoz. Azt mondják,hogy erre főleg a hormonrenszernek és immunrendszernek van szüksége.
De szerintem az 5 év egy kicsit sok. Nálnuk 3é v 10 hónap van a két fiú közöt és írtó aranyosak együtt.
A nagy 4 éves a kcsi most 5 hónapos. Nekem nem teher a kettő nem vagyok zaklatottabb az átlagnál és nem betegszenek meg nyakra főre. Szóval szerintem kb a 3 év az ideális.
Pfú, jó ez a kérdés, pont nemrég akadtam ki, mert ezen az oldalon olvastam egy anyukát, aki írta, hogy 5 hónapos a kicsije, de már megint terhes!
azért ez már durva sztem!
a húgom és köztem 2,5 év van, szinte alig veszekedtünk. a párom és az öccse közt majdnem 5 év van, ők is jól megvannak.. náluk mondjuk annyiban másabb, hogy párom már tudott segíteni 5évesen az öccsénél.
nem tudom mennyi lehet az ideális, de ha nekem két gyerekem lesz, tuti minimum két év különbség lesz.
Az első két válaszolónak még kicsik a babáik. Addig jó is volt nálunk is! Nálam 7 (fiú), és 2 (lány) évesek a gyerekek. Amíg a kicsi nem kezdett el járni addig nem volt gond, azóta a nagyobbik állandóan menekül előle (a kicsi megyutána, mint a kiskutya, lesi minden mozdulatát), állandóan veszekednek a játékokon! (A kicsi nem tud a nagyobbik játékaival játszani, a fiú nem babázik) A nagyobbik állandóan nevelni akarja a kicsit, mert ő a nagy, és erős báty! Az ovodából hazahozott betegségekről nem is beszélve!
Szerintem ha kisebb lenne a különbség köztük, (kb 1-2 év) akoor jobban megértenék egymást!
A szintén 7 éves lány unokatesóval jobban kijönnek mindketten!
nem azt írtam, hogy GÁZ!! miért lenne gáz, ha valaki anya akar lenni?!
hanem azt írtam, hogy durva!!
mert sztem azért nem könnyű az anyaság, a szervezetet is megterheli, a lelket is, a kapcsolatot is! nem hiszem el, hogy valaki 5 hónapos baba mellett fel tud készülni egy következő gyerekre!
persze, ne vetesse el, mert az abortusz sem jó megoldás, de aki felelősségteljes szülőnek vallja magát, az egy kicsit jobban is odafigyelhetne!
nem ítélek el senkit, de az ismerősi körömben csak idén több, mint 10 baba született.. egyik babanézőből mentünk a másikba, és látom, hogy mennyi feladással, fáradtsággal, idegességgel, nyugtalansággal stb jár egy baba.. persze ott van a szeretet, meg az élet gyümölcse meg stb, de akkor is!én ezt fefelőtlenségnek tartom!
ez az én véleményem! el lehet ítélni!
és még mindig tartom, hogy a két gyerek közt minimum két év legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!