Egy gyermek után ikrek, ilyen anyukák de csak akik nem majrésok és okoskodók irnátok véleményt?
Csak olyan ikres ismerősöm van aki elsőre kapa az ikreket tehát mint friss tapasztalatlan anyuka kepott egybe kettőt.
Engem az érdekelne, akinek már volt egy, viszonylag egyedül segitsgé nélkü , talpraesetten férjével közösen csinálták végig, majd másodjára ikreik lettek, nekik milyen volt, hogyan élték meg a dolgot?
Azért érdekel ez konkrétan mert mindenki mondja, hogy fel kell kötni a gatyát meg kell segiség meg...stb, és igazából ok értem, hogy két gyerek több idő, gond, kevesebb pihenés, de ennyire katasztrófa tényleg???
Normálid, hogx én nem vagyok tőle betojva?
Az elsővel is akkor utáltam a legjobban az egészet és akkor volt a lgfárasztóbb mikor itt lézengtt valaki "segitség" cimen, és nemtudtam a saját kis életemet élni. Pihenni is akkor volt jó mikor egyedül voltunk a babával és ő oihent akkor én is.Ugy sose ment, hogy itt van valaki majd vigyáz ő a babára én meg pihenjek. Hátamon állt a szőr:)
Szóval olyan irjon már aki talpraesett és van már gyereke és másodjára , tehát nem első friss anyaként kapott ikreket, ogy tényleg annyira szörnyű????
Mert valahogy én nem vagyok megijedve,de lehet kéne:)
Aki nem ikreket vár, azt is paráztatják. "na vége a jó világnak, jön az éjszakázás" meg fogzás, hasfájás, stb.
Nekem nem ikreim vannak ugyan de a 3 éves nagyom mellé érkezett a kistesó, majd nagyon pici korkülönbséggel hármaska. Az első pár hét nehéz volt, amíg összeszoktunk, de hamar belejöttünk. Barátnőmnek vannak ikrei, sose mondta, hogy szörnyű.
Nme vagyok érintett, szerencsére De talán megnyugtat, hogy lehetne rosszabb is.
Egyik ismerős 5 éves lánykája mellé születtek ikrek, HÁRMAS IKREK! NO az már durva:)
Barátnőmnek vannak így a gyerekei.
2 év korkülönbség, egy lány után két fiú jött.
A 2 éves lány brutál nyomta a dackorszakot és a féltékenységet.
Az ikrek ordítottak, hasfájósak voltak, felváltva ettek éjjel-nappal össze-vissza, hiába próbáltak napirendet felállítani, hogy egyszerre egyenek, ezt nem lehetett, mert az egyik ritkábban evett sokat, a másik sűrűbben keveset. ÁLlandóan taknyosak-betegek voltak.
Az első fél évben a barátnőm nem aludt 2 óránál többet egyhuzamban és néha úgy teltek el napok, hogy összesen nem aludt pár óránál többet.
Apuka próbált segíteni, de hát neki a munkahelyén is helyt kellett állni.
Segítségük nem volt.
Végül a 2 éves ment bölcsibe, így nappal úgymond rá nem volt gond, viszont a féltékenysége még rosszabb lett.
Hát nekik nem volt egyszerű.
De már nagyok az ikrek 2,5 évesek, és könnyebb az élet.
Az eleje nagyon kemény volt nekik, de tényleg sírós babák voltak extrán dacos nagytesóval.
Előző vagyok.
Nem voltam valami megnyugtató, úgyhogy most jön a nyugtató szövegem, nem biztos, hogy a te ikreid is hasfájósak, sírósak, betegesek lesznek. Az én gyerekeim pl elég hamar átaludták az éjszakát és nem is voltak hasfájósak sem.
Kis korkülönbséggel van három gyerekem.
1 éves, 3 éves, 5 éves, ebből az egyik (a legkisebb) rossz alvó, a másik kettővel nincs gond, nem is volt babaként sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!