7 hetes a fiam ha hasra teszem nem emelgeti kicsit sem a buksiát, a dokinő azt mondta izomgyenge. Mit kellene tudni a 7 hetes babának?
Figyelt kérdés
fontos lenne,a válasz mert aggodom2008. júl. 10. 16:53
1/17 anonim válasza:
Az enyém, már amikor hazahoztuk emelte a fejét. Ha felemelem, már egy ideig tartja egyedül. Szerintem tedd sűrűn hasra, hogy próbálgassa, és erősödjön a kis izma.
2/17 anonim válasza:
Szia. Sajnos én sem tudlak megnyugtatni mert az enyémet a korházba inkubátorba kellett rakni az 5. napon és már akkor emelgette a kis fejét. De mitől lehet izomgyenge?
3/17 anonim válasza:
Mutasd meg a gyerköcöt a gyerekorvosnak.Ha valami gond lenne,--ami reméljük nincsen--majd tovább küld.díg is tedd hasra napjában többször.Ha sír töle fordítsd át.
4/17 anonim válasza:
Az én babám hét tehesen, ha hasra raktam csak üvöltöt. Nem volt hajlandó emelgetni a fejét. Ha a doki csak elmondás alapján vonta le a következtetését, akkor nagyon csodálkozom. Ha esetleg megvizsgálta úgy, hogy a kezét fogva felhúzta, és ez alapján mondta, akkor lehet benne valami. Viszont nem ártott volna ha pontosabban tájékoztat téged arról, hogy mi az, hogy izomgyengeség. Szerintem azért nem lehet valami komoly dolog, mert akkor tuti, hogy továbbküldött volna szakemberhez. Nekünk azt tanácsolták, hogy próbáljuk minden nap hasra fektetni (akkor is, ha neki nem tetszik), és hátha elkezdi emelgetni a fejét. Ezzel erősödik a nyakiizom. Lehet, hogy az orvos által említett izomgyengeség azért van, mert nincs megdolgoztatva a picike. Szerintem először a dokival tisztázd, hogy mit ért izomgyengeség alatt, és kérdezd meg, hogy mit kell tenned, hogy a babád erősödjön. Ne aggódj. Az én babám már jóval elmúlt három hónapos, amikor rövid időkre hajlandó volt emelgetni a fejét. Nekünk a doki azt mondta, hogy ha az orvosi szempontból még normális izomtónus 80 és 120 közé esik, akkor az én babám a 80-as kategória. Szóval nem zseni, de nincs is probléma.
5/17 anonim válasza:
Sajnos ezt már tényleg tudnia kéne. Az emelgetést nálunk talán már a kórházban csinálta a pici. Most voltunk 3 hetesek és már hason fekve az egyik oldalról átfordítja a fejét a másik oldalra.Én a helyedben mindenképp felkeresnék egy szakembert ez ügyben,vagy kérdezd meg az orvosod,hogy mit javasol. A lényeg,hogy ne legyél elkeseredve,mert ez biztos hogy nem nagy probléma és biztos hogy változni fog,csak járj utánna.
6/17 anonim válasza:
Szia nekem is a babám 2 hetes korrától tudja forgatni a fejét ha hason fekszik.Csak azt tudom tanácsolni hogy többször tedd hasra,szerintem nincs vele semmi baj csak lustább,nekem a kisfiam volt ilyen,még levegőt sem akkart venni hason.Nyugodj meg!!!
7/17 anonim válasza:
Deveny Anna keresd fel mindenképp(google keresőn),a moszkva téren van,nézz utánna regeteg babán segitett már.
8/17 A kérdező kommentje:
nos hipotoniaval született,jobrol balra átforditja a fejét,ha a kezembe tartom tartja a fejét csak hason nem
2008. júl. 10. 20:58
9/17 anonim válasza:
A "Dévényi Anna Alapítvány" nagyon jó, és még nézz utána a "Gézengúz Alapítványnak" is!
10/17 anonim válasza:
Lehet, hogy én most másra gondolok, de az én babámnak születésekor nagyon gyenge volt a nyaka. Nyeklett jobbra-ballra.Most 7 hetesés már azért sokkal jobban tudja tartani. Bár nekem hason fekve emelgeti. Kezdettől fogva. Szóval visszatérve a születésére, mér a kórházban mutattak egy gyakorlatot- felültetés- és ezt kell vele csinlnom minden evés elött 5-6x. És azóta tényleg sokat javult a nyaka. Eleinte csak lógott, mostmár tartja. Állítólag a pocakomban nem volt elég hely, hogy a nyakizma kifejlődjön rendesen.
Ha ez a baj, akkor jó lenne ha ezt a gyakorlatot neked is megmutatnák( nekem a kórházban, védőnő, gyerekorvos és a korházas gyerekorvos is megmutatta)
Talán segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!