Egyetértetek az "újmódi" gyerekneveléssel?
Hát, igen... ez az "újmódi" max csak újra felfedezett módi, mert igazából ez az ősi, ez a természetes.
2 hónapos a lányunk és nálunk nincs egész nap kendőben, de ha megyünk valahova, akkor kendőben visszük, ha nyűgös kendőbe kötöm. A párom meg imádja magára kötni, mert olyan békésen alszik rajta, hogy nem bír betelni vele... Bár a kendőt nekem kell rajta is megkötnöm. :) És nem erőltettem rá, hanem ő kérte, hogy vihesse ő is.
Az igény szerinti szoptatás meg nagyon jól működik nálunk. A picilány láthatóan nagyon elégedett vele. És nem lóg egész nap a mellemen.
Mi a kezdetektől együtt is alszunk vele. Éjjel nem sír, szinte fel sem ébred, csak nyöszörög egy picit, ha éhes és eszik félálomban, nekem sem kell hozzá felkelnem. Így reggel mindenki kipihent.
Nem érzem, hogy a gyerekem rabszolgája lennék. Öröm látni, hogy kiegyensúlyozott. Nem sír sokat, sokszor szépen alszik egyedül is, ilyenkor rengeteg dolgot meg tudok csinálni. Ha kendőben van, akkor is. Apuka meg örül, hogy ilyen jól mennek a dolgok és nem kell szenvedni semmivel sem. És kimozdulni is simán ki tudunk, mert kendőben hosszú órákig elvan rajtunk. Úgyhogy én nagyon bírom ezt a típusú gyereknevelést.
Én is úgy gondolom,hogy el kell fogadni azt, ami a másiknak beválik!
A fiam tápszeres volt, így a szoptatás részéhez csak annyit szólnék, hogy nekem az az idegen, amikor egy ismerősöm két éves fia nyekken, akkor anyuka akár még társaságból is elvonul,hogy cicizhessen a gyerek. Két évesen ezt már nem tartom igazán elfogadhatónak!
A hordozás van akinek jó, van akinek nem. Én nem hordoztam! Valamiért nekem annyira nem keltette fel az érdeklődésem.
Viszont szerintem hordozástól függetlenül minden gyereknek van ilyen "anyuka fenekébe bújós" korszaka! Van,hogy én sem tudok a fiamtól egyedül pisilni sem. De van,hogy el van egy órát a játékaival egyedül, amíg főzök. Ez változó!
Sziasztok!
Igen, rosszul fogalmaztam, csak nem tudom, milyen gyűjtőnevet adhattam volna. Anyáinkra, nagyanyáinkra céloztam, akik szerint a gyereket sírni kell hagyni, kiságyba kell tenni, szigorú rendszerben etetni stb. (és a gyereknek kuss a neve) - nekem ez a "régi" módszer.
Köszi a válaszokat, mindenkit kizöldelltem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!