8-12 hós babák anyukái, egyetértetek az alábbi állítással?
"Egy ekkora babának már elég, ha napi kétszer, reggel és este kap tápszert/anyatejet."
Akkor is igaz szerintetek ez az állítás, ha a baba tejallergiás, és emiatt tejtermék-, tojás-, szója- és gluténmentesen kell hozzátáplálni? A ti babátok hányszor kap tápszert vagy anyatejet, kb. mennyit?
Mi most ott tartunk, hogy napi 4x iszik tápszert, ébredéskor, délelőtti alvás előtt, délutáni alvás előtt és este alvás előtt. Kb. 800-900 ml-t fogyaszt el naponta. Ha ennél kevesebbet kap, nyűgös, nehezen alszik el és kevesebbet alszik. 3x eszik kanalas ételt, elég jól eszik szerintem. Ja és kb. 10 kg, 9 hónapos kisfiú.
Tényleg túl sok neki ennyi tápszer?
Napi 500ml elég elvileg,de ártani nem árt,örülj hogy megissza.Lányom 6hós kora óta már csak este fogadja el,így tömhetem tejpéppel,krémtúróval hogy meg legyen a tejalap.
Lányom reggel tejpépezik(220g),tízóraira krémtúró(130g) vagy joghurt+gyümi(150-200g),ebédre főzelék(200-300g),du gyümi vagy joghurt gyümi(150-200g),5-6körül még eszik kenyeret,9kor tápszer(200-240mili).2nap múlva lesz 8hós és ez a rengeteg kaja mellett se hizik 2hónapja...
Igen, ennyi idősen reggel tápszer+ kenyér valamivel, délelőtt gyümölcs, délben főzelék, délután gyümölcs kekszel, vagy péksüti, este főzelék, lefekvés előtt tápszer.
Tej allergiás volt, de kinőtte 1,5 évesen
szerintem is elég a napi kétszeri tápszer v anyatej.
Az én lányom reggel-este iszik 230ml körül.Este 8tól reggel 8-ig alszik, illetve ebéd után 1,5-2 órát. Napközben még 2x eszik.
Egyetértek azzal a válaszolóval, aki azt mondta, azért iszik ennyi tápszert, mert megszokta, hogy ezzel alszik el.
És az sem mindegy, hogy 8 vagy 12 hónaposról van szó. :)
Na meg egy év körül általában áttérnek az egy alvásra a gyerekek, és akkor ki tudsz venni egy tápszert.
Nekem ezzel az a bajom, hogy a pocakja az értékes tápanyagok helyett ezzel a mű vacak tápszerrel telik meg. Jönnek a friss zöldségek, gyümölcsök, azt kéne ennie ezerrel...
De baja nem lesz, de lehetne jobb is...
Hát én kettéválasztanám (még mielőtt letámadnak, nem azért mert véresszájú szoptatáspárti vagyok aki a tápszert ördögtől valónak tartja-mert nagyon nem!) Anyatejes babáim voltak, a fiam 4 hónapos korától kapott tápszer kiegészítést, és mellett természetesen szopott.
5 hónaposan elkezdtük a hozzátáplálást és 8 hónapos korától kétszer volt csak szopi reggel és este este még kiegészítve tápszerrel is, így sajnos 10 hónaposan vége is lett a szoptatásnak, illetve ő éjjel nem ébredt így az éjjeli szoptatás is kimaradt.
Második babámat szerettem volna minél tovább szoptatni így ő bizony nem kapott se teát se vizet se gyümi levet, nem is fogadta el. 5 hónapos korában kezdtük a hozzátáplálást és 10 hónaposan még 5ször szopott emellett mert rendes kanalas étel után is szopott, illetve éjjel is szopott 1 szer.
Végül 14 hónapos koráig szopott. Jó volt mert 1 éves koráig míg gyakran szopizott, addig sokféle betegségtől megvédte az anyatej amit a nagyobb hazahozott az oviból. Ahogy ez a viszonylag gyakori anyatejes táplálás egyre ritkább lett úgy sorban kapta el a betegségeket és betegségekkel teli 1-1.5 év következett.
Nem mondom hogy 100%os összefüggés van de azért belejátszik, az orvosunk is azt mondta nagyobb betegségeknél (mikor a nagyobb volt beteg) hogy csak szoptassak szorgosan minél többször ne kapja el a kicsi is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!