Szerintetek jó ötlet két "babát" egy szobába tenni aludni?
Az enyémek között 18 hónap van és kezdetektől fogva egy szobában vannak.
Illetve előbb együtt mindahányan, aztán a két gyerek együtt lett kipattintva a hálószobából a gyerekszobába.
Simán átaludta a nagy, hogy az egyik éjjel fél éjszakát bömbölt a kicsi, azt is, amikor nyüzsögtünk mert félóránként hányt vagy ment a hasa.
Én azt mondanám, hogy legyetek rugalmasak, megpróbálhatjátok amit terveztek, de ha nem megy, akkor szervezzétek át. Minden családban és minden gyereknél más a jó megoldás.
Azért a nagy sem "nagy" annyira a pici születésekor, és lehet, hogy nem tetszik neki, hogy ő ki lett pattintva, a pici meg anyuci mellett van.
Ráadásul a gyerekek sokszor félnek egyedül, ha ketten vannak, akkor úgy tapasztaltam, hogy jobban elvannak. Pl sok ismerős egygyerekes anyuka panaszkodott, hogy még az óvodás gyereke esti altatása is macerás, míg nálunk este mesét olvastam, puszi, lámpaoltás és kijöttem. Picit hallottam hogy még dumálgatnak, aztán elaludtak. Amikor valamelyik nem volt ott mert a nagyinál aludt, akkor volt nálunk is nyűglődés, hogy félek, pisilni kell, szomjas vagyok, viszket a pocakom, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!